Just nüüd, kui ilm tubasemaks sunnib, on õige aeg teha ise leivamääret. Blogikokk Ragne Värk annab retseptid.
Tee pasteeti
Oktoobrikuu kuulub Swissoteli 112 meetri kõrguses supervaatega restoranis Horisont osalt Rannamõisa linnu- ja küülikulihale, millest mõlema firma kokad on kokku pannud põneva maitsmismenüü. Ei puudu sealt pardimaksaparfee ega ka seente ja ürtidega täidetud kanaliha kõrvitsapüreega.
Rannamõisa blogikokk Ragne Värk, kelle autoriallkirja kannab ses menüüs küülikurisoto, annab lugejaile koduseks proovimiseks paar lihtsamat retsepti, kus käiku lähevad linnulised – pardimaks ja toorsuitsune kalkun.
Mõlemad, nii kiluga vürtsitatud pardimaksapasteet kui ka viimastest külmikus leiduvatest kukeseentest toorjuustuvaht koos kalkuniviiluga, toovad kodustesse leivakatetesse vaheldusrikkust ning sobivad ühtviisi hästi peenemat sorti suupistepaladele ja argistele võileibadele.
Pardimaksapasteet