Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Politsei uurib Meelis Lao kaklust ööklubis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Babulja Deja Vu`s 01.11.08 - Meelis Lao
Babulja Deja Vu`s 01.11.08 - Meelis Lao Foto: Maksim Toome

Tühisest tülist tekkinud kaklus Tallinna ööklubis BonBon viis ärimees Meelis Lao taas kord kriminaaluurimise alla.




Markantne vahejuhtum Äripäeva Eesti rikaste edetabelis 1,283 miljardi krooniga 27. kohal asuva ärimees Laoga leidis aset ööl vastu 7. märtsi Tallinna kesklinnas. Väidetavalt tekkis Laol ööklubi garderoobi järjekorras ühe meesterahvaga terav vaidlus selle üle, kumb neist peaks riietusruumist oma üleriided varem kätte saama.



Tekkinud lahkarvamusi mindi klaarima ööklubist välja, kus puhkenud kähmluses väidetavalt mõlemad mehed vigastusi said. Pealtnägijate sõnutsi pääses kaklusest kergemalt vaid sinise silma saanud Lao. Tüli lõpetas BonBoni ette väidetavalt üht teist kaklust lahendama tulnud politseipatrull, kes asjaosalised selgituste andmiseks politseijaoskonda toimetas.



Kirjalikult fikseeritud vahejuhtum hakkas hiljem silma organiseeritud kuritegevusele spetsialiseerunud keskkriminaalpolitseile, kes alustas kriminaalmenetluse avaliku korra raske rikkumise tõttu. Karistusseadustik näeb selle eest ette rahatrahvi või kuni viieaastase vangistuse.



Riigiprokuratuuri teatel ühtegi kahtlustatavat selles asjas praegu ei ole ja sündmuse asjaolud on täpsustamisel. Juhtunu tõttu taas kord kriminaaluurimise alla sattunud Lao ei soovinud kaklusest lähemalt rääkida.



Postimehe küsimusele, kas siiani Lao igat sammu teravalt jälgiva keskkriminaalpolitsei huvi tegeleda näiliselt tühise kriminaalasja menetlemisega tuleb vaid sellest, et tüli üks pool on tosin aastat tagasi Eesti organiseeritud kuritegevuses autoriteedi staatusesse tõusnud Lao, vastas ärimees nõusolevalt.



«Põhimõtteliselt vastasite te ise ju praegu kõik ära. Nii et ma rohkem ei kommenteerikski. Ütleme nii, et ma olen veidi kinni, aitäh,» ütles ärimees telefonikõnet lõpetades.



Viimati oli varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Lao uurimise all neli aastat tagasi, kui ta 2004. aasta septembris üritas jõuliselt lahendada Tallinna vanalinnas tegutseva McDonald’si kiirsöögikoha üürivaidlust ja McDonald’sit üüripinnalt välja tõsta.



Lao anti omavolis süüdistatuna kohtu alla, kuid 2007. aasta oktoobris lõpetas kohus asja arutamise kuriteokoosseisu puudumise tõttu.



Ärimees Lao ettevõte ML Investments tegeleb Venemaal naftapuuraukudele investorite otsimise ja võlgade tagasisaamisega. Lao on Äripäeva hinnangut tema 1,283 miljardi krooni suuruse varanduse kohta nimetanud absurdseks.

Tagasi üles