![Traditsiooniliselt on sinkide soolasisaldus olnud 3–3,5 protsenti, viineritel-vorstidel umbes kaks protsenti.](http://f11.pmo.ee/oscT0w6_AS2CmvwFSnr1rDYUDCY=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2012/09/03/1297496t1he92e.jpg)
Suuremad Eesti lihatootjad on juba viimased paar aastat vähendanud järk-järgult lihatoodete soolasisaldust. Rakvere lihakombinaat on võtnud eesmärgiks jõuda 2014. aastaks lihatoodetes keskmiselt 1,6-protsendilise soolasisalduseni.
Suuremad Eesti lihatootjad on juba viimased paar aastat vähendanud järk-järgult lihatoodete soolasisaldust. Rakvere lihakombinaat on võtnud eesmärgiks jõuda 2014. aastaks lihatoodetes keskmiselt 1,6-protsendilise soolasisalduseni.