Kaarel, endine Tallinna legendaarse kalarestorani Kalambuur peakokk, on juba alates 2008. aastast juhendanud sadu toidukoolitusi Koržetsite õpiköögis. Hobikokk Margus on Jaapani kokanugade kaupluse Tallinn Cutlery asutaja ning tuntud ka nugade teritusspetsialistina. Kaarli ja Marguse juhendamisel saab Köögikompaniis ette võtta meeleoluka ühiskokkamise ning tutvuda ka Jaapani kokanugade põneva maailmaga.
Ühiskokkamine või hoopis kokandusvõistlus?
Köögikompanii stuudio on inspireeriva atmosfääriga, siin on olemas nii hubane koosolekuruum kui ka avar peosaal. Just ühiskokkamiste läbiviimiseks loodud köögis tegutsedes tekib vaba ja sundimatu meeleolu, justkui oleksid külla tulnud headele sõpradele.
Ühiskokkamise juurde kuulub mõistagi ka õppimise moment. Tahad lihvida oma noakäsitsemise tehnikat, õppida kala puhastama või valmistada kodust majoneesi? Köögikompaniis saad seda kõike ja enamgi veel!
„Köögikompaniisse on oodatud erinevate oskustega inimesed,“ kinnitavad kompanjonid. „Jaotatame tööd nii, et igaüks saaks panustada võimetekohaselt ning tunneks end seejuures mugavalt. Kes aga julgeb oma mugavustsoonist välja astuda, võib katsetada mõndagi uut ja põnevat. Me toetame ja juhendame.“
Ühiskokkamine kestab tavaliselt 3–4 tundi, millest kuni poolteiseks tunniks jagub aktiivset tegevust köögis. Ülejäänud aeg on mõeldud ühiselt valminud roogade nautimiseks heas seltskonnas. Menüü lepitakse kokku enne sündmust ja kõigi korralduslike detailide eest vastutab Köögikompanii.
Köögis toimetamise võib korraldada ka meeleoluka kokandusvõistlusena. Paljudele meist meeldib ju teleri vahendusel kaasa elada erinevatele kokandusvõistlusele. Miks mitte korraldada sarnane ettevõtmine ka oma seltskonnale? Samuti saab klassikaliste ühiskokkamiste sisse põimida väikeseid võistluslikke elemente, mis lisavad köögis toimetamisse elevust – need võivad olla lõhna- või maitsetestid, pimetestid või kasvõi sibulahakkimise väljakutse.
Köögikompanii stuudios on ruumi kuni 30-liikmelistele meeskondadele, kuid võib tulla ka väiksema seltskonnaga. Ka juba 5-6 inimesega on köögis igati tore toimetada. Samuti on stuudios olemas võimalused seminaride, koolituste ja kliendiürituste korraldamiseks. Miks mitte siduda päevane koosolek- koolitus motiveeriva kooskokkamise ja õhtusöögiga?
Suvisel ajal saab Köögikompaniid külla ka ettevõtte või asutuse suvepäevadele, firma väljasõitudele või kontorisse. Köögikompanjonidel on olemas vajalik varustus, suured kogemused ja valmisolek pakkuda toiduelamusi ja mõnusat ühistegevust igal pool, kus leidub toidu- ja kokkamishuvilisi.
Vaata siit, kuidas endale Köögikompanii külla kutsuda.