Tallinna lastekodu puudega laste osakonna elanikel on põhjust söögilauda koguneda kuuel korral. Võtame ette ühe tavalise sombuse jaanuaripäeva: hommikuks mannapuder marjaseguga, sepik toorjuustuga ja piim, lõunaooteks jogurt, lõunaks värskekapsasupp leivaga ning mahlatarretis vahukoorega, ooteks joogijogurt, õhtusöögiks maksastrooganov tatra, paprika-kurgisalati ja sepikuga ning uneooteks veel puuvilja-kamasmuuti.
See söök valmistatakse lastekodu direktori Meelis Kuke sõnul suurköögis ja hoolikalt jälgides, et kalorid, valgud, rasvad ja süsivesikud oleksid tasakaalus. Kuna puudega laste hulgas on toidutalumatused sagedasemad, saavad 40 lapsest seitse laktoositalumatute ja kaks gluteenitalumatute eritoitu, lisaks on spetsiaalsed toidusegud neile, kes vajavad toitmist sondiga.
Kuid üldiselt on magustoidud lastekodumenüüs olulisel kohal. Puhast suhkrut kasutatakse magustoitudes Kuke sõnul küll pigem vähe – seda on asendatud mee, puuviljade ja marjadega. Kuid kui vaadata Tervise Arengu Instituudi (TAI) uusi toitumissoovitusi, paistab lastekodulaste menüü muutuvat tulevikus mõnevõrra spartalikumaks.