Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

3 retsepti sügavkülmutatud toodetega

Copy
Artikli foto
Foto: Rimi Eesti Food AS

Külmutatud toiduained on kiire elutempo juures väga praktiline valik. Sageli arvatakse ekslikult, et külmutatud tooted kaotavad oma väärtuslikud toitained ja vitamiinid, kuid tegelikult säilitavad nad oma toiteomadused väga hästi.

Külmutamise protsess peatab bakterite ja ensüümide tegevuse, aidates sellega kaasa toidu värskuse ja toitainete säilimisele. Näiteks külmutatud marjad sisaldavad sama palju vitamiine kui värskelt korjatud marjad, kuid pakuvad oluliselt pikemat säilivusaega ning mugavust igapäevases toiduvalmistamises.

Alljärgnevalt jagame kolme lihtsat ja maitsvat retsepti, mida saad valmistada külmutatud toodetest!

Mango-jäätisesmuuti

Valmistamine:

  1. Tõsta blenderisse sügavkülmutatud mangotükid.
  2. Lisa tükeldatud banaan ja jogurtijäätis.
  3. Kalla juurde valitud mahl ja lisa laimimahl.
  4. Blenderda kõik ühtlaseks ja naudi koheselt värskendavat smuutit!

Potikleepsu meetodil gyozad

Valmistamine:

  1. Kuumuta pannil maapähkliõli.
  2. Aseta gyozad pannile ja prae neid ühelt poolt kuldpruuniks.
  3. Lisa kuum vesi, kata pann kaanega ja lase aurul gyozad lõplikult valmis küpsetada.
  4. Serveeri kohe koos oma lemmikkastmega.

Põldoatamp

  • 2-3 dl kestadest puhastatud põldube
  • 2-3 sl piiniaseemneid
  • 2-3 sl oliiviõli
  • 2 küülsauguküünt (peeneks hakitud)
  • Paar oksa värsket tilli
  • Soola ja pipart maitse järgi

Valmistamine:

  1. Esmalt alusta ubade blanšeerimisest. Selleks võta oad kauntest välja ning aseta soolaga maitsestatud keevasse vette keema umbes viieks minutiks.
  2. Kurna siis oad ja jahuta kiirelt jääkülmas vees.
  3. Eralda igalt oalt teda ümbritsev hallikas kest.
  4. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli.
  5. Hauta minuti-paari jooksul küüslauku õli sees, kuid väldi pruunistamist.
  6. Lisa pannile piiniaseemned ja oad.
  7. Maitsesta soola ja pipraga ja hauta kiirelt läbi.
  8. Jahuta veidi ja töötle siis ka kahvliseljaga vajutades oad katki.
  9. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa veidi oliiviõli.
  10. Maitsesta soola ja pipraga.
  11. Kasuta leibadel koos kala, singi või juustuga.

Näed, kui lihtne on kasutada külmutatud tooteid maitsvate roogade valmistamiseks! Proovi neid retsepte ja avasta, kuidas külmutatud tooted võivad muuta sinu toiduvalmistamise muretuks ja nauditavaks.

Copy
Tagasi üles