Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
Saada vihje

Kolm põlvkonda köögis ja potitäis kultuuripärandit puupliidil

Copy
Pitsu talus hakati uuesti Mulgi putru tegema siis, kui perepoeg Rasmus Põder oli toiduvalmistamise tõsisemalt ette võtnud.
Pitsu talus hakati uuesti Mulgi putru tegema siis, kui perepoeg Rasmus Põder oli toiduvalmistamise tõsisemalt ette võtnud. Foto: Kristi Ilves

Hiljutine uudis Mulgi pudru jõudmisest UNESCO vaimse pärandi esindusnimekirja ei tähenda, nagu peaks selle roa valmistamine olema edaspidi lubatud vaid valitud isikutel, pigem tasub pudrutegu sagedamini koduköögis ette võtta.

Teiste seas ei suhtu ammusest ajast harjunud rooga edaspidi suurema aukartusega ka Viljandimaal Suislepa lähedal asuva Pitsu talu pererahvas. Kui ajakirjanik neile külla saabub, on kruubid juba ammu leos ning 81-aastane vanaema Helju Põder ja tema 15-aastane lapselaps Rasmus koorivad pliidi ees nobedasti kartuleid. Rasmus kummikinnastes ja moodsa koorijaga, Helju paljakäsi ja tavalise väitsega. Kartulid on muidugi enda kasvatatud ja äsja keldrist toodud.

Märksõnad

Tagasi üles