Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Angerjapüügi keelustamine sunniks Võrtsjärve kalureid ametit maha panema

Copy
Mõrd on kallis, vajab hoolt, puhastamist, paikamist. Uue mõrra hind ulatub ligi 3000 euroni.
Mõrd on kallis, vajab hoolt, puhastamist, paikamist. Uue mõrra hind ulatub ligi 3000 euroni. Foto: Pärnu Postimees

Teadlaste üha sagedasemad arvamus­avaldused, et angerjate püük ja söömine tuleb lõpetada, seavad ohtu nii mere- kui ka sise­veekogude rannarahva põlise kombe endale angerjapüügiga elatist teenida.

Angerjate evolutsiooniline ajalugu ulatub 100 miljoni aasta taha. Nad on kohanenud ja ellu jäänud kõikide kliima- ja geoloogiliste muutuste kiuste, kuid nüüd näib, et kõikidest katsumustest hirmsaim on inimese ahnus.

Viiendat põlve Võrtsjärve kaluri Kevo Kärbi (pildil) pereettevõtte toode on angerjas koduses marinaadis, mille purgi sildil ka tunnustatud Eesti toidu märk, suitsupääsuke. «Ei kao see angerjas eestlase toidulaualt veel kuhugi,» lausus Kärp.

Tagasi üles