Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Kesklinna valitsus lõpetab venekeelse linnaosalehe väljaandmise

Copy
Kesklinna Sõnumid
Kesklinna Sõnumid Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Tallinna Kesklinna linnaosa leht Kesklinna Sõnumid ilmub alates novembrist üksnes eesti- ja ingliskeelsena.

«Septembris algas üleminek eestikeelsele haridusele ja koolilapsed omandavad nüüd uusi teadmisi eesti keeles. Samamoodi peab täiskasvanud inimesi ümbritsev keskkond toetama riigikeele omandamist,» ütles Tallinna Kesklinna vanem Sander Andla.

«Eesti keelt selgeks saada ja kasutama hakata on väga keeruline, kui kogu vajalik info on kättesaadav vene keeles,» nentis Andla. «Keeleõpet tulebki igal sammul toetada, sest selle oskus on ju otseselt seotud ka inimese paremini hakkama saamisega Eestis, eriti kui ta on aktiivses tööeas.»

Kesklinna valitsus otsustas juba kevadel, et kõik linnaosa valitsuse korraldatavad üritused on edaspidi ainult eestikeelsed. Lisaks suleti linnaosa venekeelne Facebooki leht. «Otsus lõpetada linnaosalehe tõlkimine vene keelde on loogiline jätk nendele sammudele ja toetab ka linnavalitsuse laiemat eesmärki — suurendada Eesti pealinnas eesti keele kandepinda,» märkis Andla.

Linnaosaleht Kesklinna Sõnumid ilmus seni 16-leheküljelisena, millest 10 lehekülge olid eestikeelsed, neli külge venekeelsed ja kaks külge ingliskeelsed. Edaspidi ilmub leht 12-leheküljelisena, millest 10 lehekülge moodustab eestikeelne ja kaks külge ingliskeelne sisu.

«Et Kesklinnas elab ajutiselt või ka jäädavamalt siiski palju eri rahvusest välismaalasi, aitab põgus ülevaade linnaosas toimuvast neil kohalikku inforuumi paremini sulanduda. Rahvusvaheline inglise keel on selleks igati sobiv vahend,» põhjendas Kesklinna vanem.

Kesklinna Sõnumite järgmine number ilmub 7. novembril.

Märksõnad

Tagasi üles