Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

Möödunud nädalal tulekahjus hukkunud mehe maja süütas rikkis köögitehnika

Copy
Hädaabinumber on 112.
Hädaabinumber on 112. Foto: Arved Breidaks

Möödunud nädalal, 12. oktoobril veidi pärast viit said päästjad teate, et Saue vallas Kiia külas põleb elumaja, mille katusest on suits väljas ning aknad olid seestpoolt mustaks värvunud

Kohale sõitsid Keila ja Nõmme päästjad koos Hüüru ja Tabasalu vabatahtlikega. Pääste suitsusukeldujad tõid majast välja 25-aastase meesterahva surnukeha.

Päästeameti tulekahjude menetlejad on nüüdseks välja selgitanud, et tõenäoliselt sai tulekahju alguse esimese korruse köögist, kus elektrilise rikke tõttu süttis väike köögitehnika, arvatavasti kas röster või elektriline veekeedukann.

Kodus oli olemas suitsuandur, mille töötamist kuulis häirekeskusele teataja. Päästjate jõudes seda enam ei kuuldud, kuna andur oli kuumuse tõttu juba ära sulanud. Küll aga kinnitavad menetlejad, et andur oli tulekahju puhkedes töökorras.

Päästeameti Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Aivar Kukk ütleb, et koduseid elektriseadmeid tuleb regulaarselt hooldada. «Elektriseadmed on nagu sõiduautod, mis ajapikku kuluvad ning seetõttu nõuavad ka tähelepanu. Kui elektriseadme toitejuhtmel on isolatsioon katki, on see ohumärk. Elektriseadmete mittesihtotstarbeline kasutamine on ohtlik tegevus,» ütles ta.

«Elektriseadmete, eelkõige vanemate, hooldamata jätmine on ohtlik tegevusetus. Kui märkate, et seadmel on silmanähtavad kahjustused, teeb sisse lülitades tavatuid helisid või muud moodi ei tööta korralikult, siis tasub see välja vahetada või lasta kvalifitseeritud tehnikul üle vaadata. Pidades tootja ja mõistliku kasutamise põhimõtteid silmas, on oht seadme rikkeks märkimisväärselt madalam,» lisas Kukk.

Tagasi üles