Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

Linnavalitsus leidis raha Kalamaja põhikooli kinnistu ostuks

Copy
Tallinna Kalamaja põhikool.
Tallinna Kalamaja põhikool. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnavalitsus esitas volikogule linna 2024. aasta teise lisaeelarve eelnõu, millega täpsustatakse eelarves planeeritud kulusid, tulusid, investeeringuid ja finantseerimistehinguid.

Abilinnapea Madle Lippuse (SDE) sõnul on teise lisaeelarve prioriteediks linnaelanikele avalike teenuste järjepidev tagamine, eriti hariduse ja sotsiaalhoolekande valdkondade tugevdamine ning investeeringud linnakeskkonna parendamisse. «Investeerimistegevuses tehakse muudatusi seoses ehitushindade kasvuga ja osati ka plaanitust pikema ajakuluga projekteerimistöödele. Täiendavad vahendid nähakse ette Kalamaja põhikooli kinnistu väljaostuks erapartnerilt, et alustada koolihoone laiendamist ja leevendada koolikohtade puudust Põhja-Tallinna linnaosas,» lausus Lippus. Haridusvaldkonnas nähakse ette täiendavad vahendid lapsehoiuteenuse toetamiseks.

Kultuurivaldkonnas korrigeeritakse linna kultuuriasutuste tulusid ja kulusid vastavalt omatulude ja tegevuskulude tegelikule täitmisele. Enim suurenevad omatulude arvelt Tallinna linnateatri ja Tallinna linnamuuseumi kulud.

Sotsiaalhoolekande valdkonnas korrigeeritakse põgenike üüritoetuse, tõlketeenuste ja rehabilitatsiooniteenuste mahte vastavalt sotsiaalkindlustusametiga sõlmitud lepingutele. Täiendavad vahendid eraldatakse abivajadusega laste tugiteenustele, samuti asendus- ja järelhooldusteenustele ning puudega laste hoiuteenustele. Samuti kaetakse sotsiaalmajutusüksuste remondikulusid ja täpsustatakse Tallinna Kiirabi tegevuskulusid, kus lisanduvad vahendid katastroofihaagise ja varustuse soetamiseks.

Uue välisprojektina kajastatakse lisaeelarves projekti «Kliimamuutuste, keskkonnariskide ja epidemioloogiliste näitajate terviklik mõistmine Läänemere piirkonnas – AURORA», mille eesmärk on teaduslike meetodite ja IT-lahenduste abil aidata poliitikakujundajaid, tervishoiutöötajaid ja omavalitsusi kliimamuutustega seotud probleemide lahendamisel.

Teise lisaeelarve järgi väheneb linnaeelarve kogumaht 28,8 miljoni euro võrra. Teise lisaeelarve vastuvõtmisel kujuneb Tallinna linna 2024. aasta täpsustatud eelarve mahuks 1,23 miljardit eurot.

Tagasi üles