Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

FOTOD Karis: rahu saavutamiseks tuleb Ukrainat toetada ilma piiranguteta

Copy

Eesti toetus Ukrainale jääb vankumatuks, kinnitas president Alar Karis Kadriorus kohtumisel Ukraina parlamendi esimehe Ruslan Stefantšukiga. Nad arutasid president Zelenskõi võiduplaani elluviimist, Ukraina igakülgset toetamist ning lõimumist Euroopa Liidu ja NATOga.

Karis tunnustas president Zelenskõi võiduplaani, mis on konkreetne tegevuskava Ukrainas sõja lõpetamiseks koos selleks vajalike sammudega. «Kõik liitlased peavad seisma Ukraina selja taga kuni Venemaa agressiooni lõppemiseni. Rahu saavutamiseks tuleb Ukrainat toetada nii palju kui võimalik ja nii kaua, kui Ukraina seda vajab,» ütles Karis. 

President rõhutas, et Ukrainale antava sõjalise abi piirangud tuleb kaotada. «Pean mõistetamatuks, et Lääs on keelanud ukrainlastel rünnata Venemaa sõjaväebaase ja sõjalisi objekte, kust algavad raketirünnakud Ukraina lastehaiglate pihta. Sellised piirangud on ebaõiglased, ebamoraalsed ja kahjulikud. Ukraina peab saama ennast agressori vastu kaitsta igal võimalikul moel,» rääkis Karis. «Põhja-Korea ja Iraani sõjalisele abile toetuv agressor ei sea endale mingeid piire, rünnates Ukraina linnu ja viimasel ajal eriti just energiataristust, et jätta ukrainlased talve eel elektrita, külma ja pimedusse.»

Ta lisas, et Ukraina lõimumine Läänega on pöördumatu. «Eesti on kindlalt Ukraina Euroopa Liidu ja NATO teekonna toetaja. Ukrainast saab NATO liige ja Ukrainast saab Euroopa Liidu liige,» rääkis Karis. 

Tagasi üles