Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

Tallinn viib linna spordiasutused ühtse juhtimise alla

Copy
Pirita spordikeskus.
Pirita spordikeskus. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavalitsus teeb linnavolikogule ettepaneku ühendada alates uuest aastast seitse linna spordikeskust üheks asutuseks.

Kokku enam kui 20 spordihoonet haldavad keskused ühendatakse Tallinna Spordihalli baasil, mis nimetatakse ümber Tallinna Spordikeskuseks. Konsolideerimise eesmärk on muuta linna sporditaristu juhtimine ja majandamine selgemaks ja läbipaistvamaks ning olla parem teenusepakkuja spordikeskuste klientidele ja partneritele.

Tallinna sporditaristusse kuuluvad mitmed spordikeskused, staadionid ja ujulad, mis pakuvad laias valikus sportimisvõimalusi. Kõigi spordiasutuste tegevuse eesmärgid on suures plaanis samad: luua tingimused ja võimalused tervise-, harrastus- ja võistlusspordiga tegelemiseks ning anda taristut kasutusse spordi- ja kultuuriürituste tarbeks.

«Ühelt poolt otsime muudatusega loomulikult seda, et üheskoos oleks linna sporditaristu efektiivsemalt majandatud, kuid sellest olulisemgi on meie igapäevaste klientide mugavus. Võtame näiteks spordiklubid, kes kasutavad reeglina erinevaid spordibaase. Kui täna on pigem kogu logistika erinevate linna asutuste vahel nende endi töö, siis ühe asutuse puhul saame pakkuda enamaid võimalusi ja palju paindlikumalt. Või võtame inimesed, kes käivad regulaarselt ujumas. Täna pakume me näiteks kümne korra pileteid mõnda Tallinna ujulasse, aga võiksime pakkuda kümne korra piletit Tallinna ujulatesse: üks päev Sõles, järgmine kord Inglise kolledži ujulas ja siis hoopis Nõmmel. Ma loodan, et jõuame selliste lihtsate, aga samas märgatavate muutusteni juba järgmise aasta esimeses pooles,» selgitas abilinnapea Kaarel Oja.

Ühtse juhtimise all on võimalik arendada teenuseid eri keskustes samadel standarditel ja parandada seeläbi kõigi tallinlaste sportimisvõimaluste kättesaadavust. Liitmine lihtsustab ka spetsialistide omavahelist koostööd ja töökorraldust üksuste vahel. Samuti saab ühtse spordirajatisi haldava asutuse puhul luua selgema tulevikuperspektiivi linnale kuuluvast sporditaristust ja selle arendamisest. Tallinna Spordikeskus oma tervikliku taristu, teenuste ja ühtse juhtimisega on oluline partner ka Eesti Olümpiakomitee ja SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskusele, samuti spordivaldkonna alaliitudele ja klubidele. Sporditaristu arendamise seisukohalt on väga oluline, et asutuste liitumine annab võimaluse paremini planeerida nii lühi- kui ka pikaajalisi investeeringuid.

Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti hallatava Tallinna Spordihalliga liidetakse asutused Kadrioru Staadion, Kristiine Sport, Nõmme Spordikeskus, Pirita Spordikeskus, Tondiraba Spordikeskus ning Lasnamäe Spordikompleks. Liidetavate asutuste viimane tegevuspäev on 31. detsember 2024.

Uus asutus Tallinna Spordikeskus alustab tegevust 1. jaanuaril 2025. Pärast otsuse vastuvõtmist linnavolikogu poolt koostatakse Tallinna Spordikeskuste põhimäärus. 1. jaanuaril 2025 asub Tallinna Spordikeskuseid juhtima avaliku konkursiga leitud direktor või Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti juhataja määratud direktori kohusetäitja.

Tagasi üles