Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Opositsioon plaanib rahandusministrit umbusaldada, kuigi usk selle õnnestumisse puudub

Copy
Kuigi opositsioonipoliitikud peavad umbusalduse õnnestumist ebatõenäoliseks, on see nende sõnul oluline, et Jürgen Ligi käitumist tauniv sõnum saata.
Kuigi opositsioonipoliitikud peavad umbusalduse õnnestumist ebatõenäoliseks, on see nende sõnul oluline, et Jürgen Ligi käitumist tauniv sõnum saata. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu opositsioon loodab saada sel nädalal kokku allkirjad rahandus­minister Jürgen Ligi (RE) umbusaldusavaldusele, kuid selle läbimineku tõenäosus on väike.

Ligi esinemine eelmisel nädalal riigikogus riigieelarve esimesel lugemisel ja aruteludel valmistas mitme opositsioonipoliitiku sõnul pettumust ja tekitas nördimust. Nüüd plaanivad opositsiooniparteid nii rahandusministri väljaütlemiste kui ka riigieelarvet ümbritseva segaduse tõttu talle umbusaldust avaldada, lootes saada selleks toetust fraktsioonidesse mittekuuluvate riigikogu liikmete ja võimuliidu siseopositsiooni seast.

Keskerakonna fraktsiooni juhi Lauri Laatsi sõnul läheb allkirjade kokku saamisega veel paar päeva ning eesmärk on umbusaldamine sel nädalal ära teha. «Oleme pannud kokku asjakohase avalduse, mida kõik opositsioonifraktsioonid on saanud lihvida ja sinna oma mõtteid lisada,» lisas Laats.

Tagasi üles