Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Harrastuskaluri võrku ujus pealinna vetes hiiglaslik lõhe (3)

Harrastuskalur Kaarel Tammann tõmbas pealinna vetest välja meetrise lõhe, mis kaalus 11,2 kilo.
Harrastuskalur Kaarel Tammann tõmbas pealinna vetest välja meetrise lõhe, mis kaalus 11,2 kilo. Foto: Erakogu

Harrastuskalur Kaarel Tammann tõi pealinna veest välja lõhe, mis kaalus 11,2 kilogrammi, puraka pikkuseks mõõdeti 100 sentimeetrit.

Mere kutse haaras Tammannit juba põlvepikkuse poisikesena, ometi iseloomustab ta end «tavalise harrastuskalurina», kes veab võrku, kui on võimalust ja aega. «Kalastades katsud justkui loodusega võistelda. Enamasti võidab loodus,» rääkis mees. «Aga kui piisavalt käia ja vaeva näha, siis teinekord laseb ta ennast talitseda.»

Mõne päeva eest sai ta tunda valusat torget, kui töökaaslastele naeratas Soome vetel kalaõnn, aga tema pidi koju naasma tühjade kätega. «Kõik peale minu said kala. Mul jäi niimoodi kripeldama, et otsustasin varem lapatud võrgud veel pealambi valgel merre lasta,» rääkis mees.

Kui ta pühapäeva hommikul võrke kontrollima läks, oli seal üks siig. Ilm oli ilus, vee äärde saabus talisuplejate seltskond ja Tammann otsustas jääda veel natukeseks loodust imetlema. «Järsku hakkas võrgus kõva rapsimine. Niipalju oli näha, et võrku jäi midagi suurt. Esimene mõte on kalamehel ikka see, et suurt noosi ei saa ära lasta,» ütles ta.

Tagasi üles