Päevatoimetaja:
Marek Kuul

47 VAHISTATUT Ulatuslik politseioperatsioon paljastas läbi Eesti retseptiravimeid smugeldanud jõugu

Copy
Rumeenia, Eesti, Soome ja Serbia politsei koostöös peeti ulatusliku operatsiooni käigus kinni 47 inimest ja konfiskeeriti üle kuue miljoni tableti.
Rumeenia, Eesti, Soome ja Serbia politsei koostöös peeti ulatusliku operatsiooni käigus kinni 47 inimest ja konfiskeeriti üle kuue miljoni tableti. Foto: Erik Prozes

Nelja Euroopa riigi politseinikud võtsid neljapäeval ühise operatsiooni käigus kinni rahvusvahelise kuritegeliku jõugu liikmed, kes smugeldasid läbi Eesti ja Rumeenia retseptiravimeid.

Rumeenia, Eesti, Soome ja Serbia politsei koostöös peeti ulatusliku operatsiooni käigus kinni 47 inimest ja konfiskeeriti üle kuue miljoni tableti. Politseioperatsiooni juhtis Euroopa õiguskaitseasutuste koostööd koordineeriv Eurojust ning seda toetas Euroopa politsei koostöövõrgustik Europol.

Euroopas tegutsenud kuritegelik grupp ostis tablette kuritegelikult võrgustikult Serbias. Tabletid, mida kasutatakse ärevuse, krampide ja unetuse raviks, peideti autorehvidesse ja rõivastesse ning toimetati need Rumeeniasse ja Eestisse. Pärast Rumeeniasse või Eestisse jõudmist viidi tabletid edasi Põhjamaadesse. Soomes ja Norras tegutsenud jõugu liikmed müüsid tablette tänavatel.

Tagasi üles