Päevatoimetaja:
Marek Kuul

KESKPÄEVATUND Priit Hõbemägi: Pärtel-Peeter Pere maine saab eeloleval talvel kõvasti kannatada (9)

Copy
Tallinna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere (RE).
Tallinna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere (RE). Foto: Mihkel Maripuu

Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles laupäeval Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et reformierakondlasest Tallinna abilinnapea Pärtel-Peeter Pere on ajanud lumekoristuse teemal niivõrd segast juttu, et tema maine saab eeloleval talvel kindlasti kõvasti kannatada.

«Eelolev talv on Pärtel-Peeter Pere jaoks lumeproov. Ta on peksnud väga palju segast lume teemal. Ta on kõvasti lubanud, ootusi üles kütnud ja siis tagasi tõmmanud. Tema on see mees, kes saab kogu selle lume endale kaela, mida ta ei jaksa ära koristada. Ta veel saab endale valanguid kaela ja ma tahaks näha, kes viitsib pärast seda talve veel Reformierakonda valida,» ütles Hõbemägi.

Ta tõdes, et Reformierakonna maine on seotud ühe inimesega ja selle inimese maine on seotud sellega, mis talvel taevast alla tuleb.

Ajakirjanik ja poliitik Viktoria Ladõnskaja-Kubitsa sõnul oleks Pärtel-Peeter Pere sõnade söömine isegi naljakas, kui see ei oleks seotud niivõrd tõsise asjaga nagu Tallinna linnaruum. Ta nentis, et Tallinnas võimul olevate erakondade probleem on selles, et nad ei tegelenud opositsioonis olles oma strateegia ja visiooni formuleerimisega.

«Nad tulid võimule jutuga, et Keskerakond ei sobi, aga neil polnud endal head programmi välja pakkuda. Me näeme, et nende programm on mitmes kohas väga nõrk ja Tallinna võimuliidu kooslus ei toimi. Igaüks proovib tirida tekki enda peale, silma paistavad konfliktid koalitsiooni osapoolte vahel ning sellisel olulisel teemal, kuhu liigub Tallinna linnaruum, tuleb väga erinevaid sõnumeid,» lausus Ladõnskaja-Kubits.

Ta lisas, et poliittehnoloogiliselt on muidugi tore näidata avalikkusele, et võimuliidus on erievad seisukohad, kuid valimisteni on veel aega ja koalitsioonil peaks mingi üldine vastutus siiski olema.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar märkis, et kohalike valimisteni on tegelikult aega umbes aasta ja seda ei ole sugugi palju.

«Poliitikutel on veel aasta, et ennast tõestada ja näidata, et nad on midagi ära teinud. Ja seda mitte ainult koalitsioonis, vaid ka opositsioonis. Lõputu umbusaldamise asemel peaksid ka nemad juhtima tähelepanu sellele, mida tuleks Tallinnas ära teha,» lausus Ruussaar.

Hõbemägi nentis, et Konservatiivne Rahvaerakond ja Keskerakond istuvad Tallinna opositsioonis nagu kuldid rukkis ja ei tegele millegagi.

«Kõik teavad, et umbusaldused ei vii kuhugi. Mul on küsimus, millega tegeleb Mihhail Kõlvart ja milline on tema suur plaan. Küsimus on selles, et kohalikud valimised on Keskerakonnale murdelised, sest siis otsustatakse Keskerakonna saatus. Valijad Tallinnas Lasnamäel on nende jõukeskus,» ütles Hõbemägi.

Ta lisas, et sotsid tegid kavala käigu, pannes Lasnamäe linnaosavanemaks Julianna Jurtšenko, kes oli samal kohal ka keskerakondlasena eelmise linnavõimu ajal. «Enamik lasnamäelastest ei saa arugi, et Jurtšenko on hüpanud teise paati ja hääletab ikka tema poolt,» märkis Hõbemägi.

Ladõnskaja-Kubits selle väitega ei nõustunud. «Vaadates kommentaare sotsiaalmeedias, on Keskerakonna valija väga pahane, et Lasnamäe linnaosavanemaga selline käik tehti ja ma arvan, et valimistel võivad seda arvestades olla tulemused väga ootamatud,» ütles ta.

Tagasi üles