Päevatoimetaja:
Margus Martin

NÄDALA PERSOON Toivo Tänavsuu: vana on inimene 80-aastaselt

Copy
Toivo Tänavsuu käib vahel ka ise vähiravifondi jaoks raha kogumas. «See on alati väga südamlik isiklik kogemus – inimesed tulevad ja tänavad,» ütleb ta. «Tõesti südantsoojendav on vaadata, kui erinevad inimesed vähiravifondi kasti juurde annetama tulevad, Odini sõdalastest pensionärideni.»
Toivo Tänavsuu käib vahel ka ise vähiravifondi jaoks raha kogumas. «See on alati väga südamlik isiklik kogemus – inimesed tulevad ja tänavad,» ütleb ta. «Tõesti südantsoojendav on vaadata, kui erinevad inimesed vähiravifondi kasti juurde annetama tulevad, Odini sõdalastest pensionärideni.» Foto: Madis Veltman

Toivo Tänavsuust on saamas arst. Jah, sellest samast Tänavsuust, kes juhib juba kümme aastat vähiravifondi Kingitud Elu, kuid oli kunagi ajakirjanik Eesti Ekspressis ning lendas muudkui Ameerika vahet tegema põnevaid lugusid sealsete eestlaste uskumatutest edulugudest: kes oli soetanud suure lehmakarja, kes ostnud esimese Ferrari juba 25-aastaselt.

Kui kaugeks on jäänud see aeg nüüd, mil Toivo Tänavsuust on saamas doktor, kes peab rikaste ja blondeeritute elu kõrval tutvuma luumurdude, ahastust täis silmade ja suremisega. Sõnad nagu «sepsis» ja «multimorbiidne» kõlavad ta huulil juba suurima loomulikkusega.

«Lõpueksam on suve alguses,» ütleb 38-aastaselt arstiks õppima hakanud mees (endiste kolleegidena me sinatame), kes nüüd juba kuuendal ehk praktikakursusel. «Auditoorne õppetöö on möödanik, nüüd on ainult patsiendid eri osakondades.»

See pole olnud lihtne, kihutada fondiasjade, pere, kiriku jm kõrvalt Tallinnast välja Tartusse juba kella kuue paiku hommikul ja jõuda koju tagasi alles õhtupimeduses (vähemasti talvel).

Tagasi üles