Päevatoimetaja:
Marek Kuul

«Päästke mind»: Venemaa okupeeritud aladele läinud Eesti kodanik väidab orjusesse sattumist (8)

Copy
Eesti kodanik Edvard Mel (paremal) koos oma tüdruksõbra Nataljaga, kes kutsus mehe Luhanski oblastisse, mille järel eestlane sattus väidetavalt orjusse.
Eesti kodanik Edvard Mel (paremal) koos oma tüdruksõbra Nataljaga, kes kutsus mehe Luhanski oblastisse, mille järel eestlane sattus väidetavalt orjusse. Foto: Suhtlusvõrgustik Odnoklassniki / Natalja ja Edvard Mel

Eesti kodakondsusega Edvard Meli väitel peetakse teda Venemaa okupeeritud Luhanski oblastis Ukrainas orjuses ja valmistatakse ette rindele saatmiseks, kuid isegi mehe ema peab kogu juttu väljamõeldiseks.

Meli jutu järgi tutvus ta TikTokis naisega, kes elas Luhanski oblastis, ja sõitis tema juurde eesmärgiga alustada kooselu ning aidata kasvatada naise lapsi. Väidetavalt hävitati kuu aega hiljem aga mehe dokumendid ja temast tehti ori, keda valmistatakse ette rindele saatmiseks.

Mehe jutu järgi ei saa ta põgeneda, sest armastatu isa on FSB töötaja ning sugulased on tegevad kohalikus okupatsioonivalitsuses. Siiski on ta saanud internetis ühendust mõne tuttavaga, kes rääkisid juhtunust ka portaali Rus.Postimees ajakirjanikele.

Tagasi üles