Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Tallinna volikogu esimehe umbusaldamine kukkus läbi

Copy
Toomas Kruusimägi.
Toomas Kruusimägi. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavolikogus opositsioonis olevad keskerakondlase üritasid avaldada umbusaldust volikogu esimehele Toomas Kruusimägile (RE), kuid hääli nappis.

Keskerakond heitis Kruusimäele ette opositsiooni osalemie tõkestamist volikogu töös ning puudujääke töökorralduses. Hoolimata segadusest volikogus ja komisjonides saab Kruusimägi linnakassast kahel ametikohal töötamise eest tasu ligi 10 000 eurot kuus.

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest liikme Kalle Klandorfi sõnul leidsid umbusaldusele allakirjutanud, et volikogu esimehe töö Tallinna linnavolikogu juhtimisel on olnud puudulik ja ei vasta ametikohale esitatavatele ootustele.

«Opositsioonile on jäänud mulje, et Toomas Kruusimägi, kes on lisaks volikogu esimehe ametile ka Inglise kolledži direktor, pole suutnud tagada volikogu tööks vajalikku kvaliteeti ja järjepidevust. Vaatamata sellele, et volikogu töökorralduses esineb puudusi ja valitseb segadus, ei ole see aga takistanud tal vastu võtta tasu kahel toolil istumise eest, mis on ligi 10 000 eurot kuus. See on rohkem kui Eesti Vabariigi presidendi või peaministri palk,» ütles Klandorf.

Ta lisas, et olukorras, kus linlased vajavad abi ja toetust elukallidusega hakkamasaamisel ja toimetulekul, on vastutustundetu, et volikogu esimees võtab vastu sellist hüvitist, kui töö selles ametis on puudulik.

Klandorf tõi veel ka välja täiendavalt lisandunud etteheite volikogu esimehele.

«Vaatamata opositsiooni korduvatele pöördumistele ja tähelepanu juhtimistele 3. oktoobri istungil, et saalis viibib ilmselgelt joobes isik, ning palvele asi delikaatselt lahendada, ei võtnud volikogu esimees midagi ette ega taganud saalis vajalikku korda. Põhjuseks ilmselt see, et isiku lahkumisel saalist ei oleks koalitsioonierakondadel olnud koos vajalikku 40 häält, millega tagada, et istungil päevakorras olevad punktid ka vastu võetakse,» rääkis Klandorf.

Opositsioonierakonnad heitsid volikogu esimehele ette segadust seoses volikogu koosolekute protokollide ja komisjonide hääletustulemustega. «23. septembril toimunud keskkonna- ja kliimakomisjoni koosolekul manipuleeris komisjoni esimees Maris Hellrand hääletustulemustega. On väga ebatavaline, et lõpphääletust peab korraldama lausa kolm korda. Koosoleku salvestuse uurimisel selgus, et kõik oligi nii, nagu opositsioon saalis koalitsioonile ette heitis,» rääkis Klandorf.

«Lisaks keeldusid Tallinna juhtivad koalitsioonierakonnad, kuhu kuulub kahtlemata ka volikogu esimees Toomas Kruusimägi, revisjonikomisjoni koosolekul arutamast erakoolidele hoonete ostmist puudutavaid küsimusi,» sõnas Klandorf.

Kruusimägi ei nõustunud etteheidetega ning esitas istungil oma argumendid kõikide süüdistuste vastu.

Kruusimägi umbusaldamise poolt hääletas 29 linnavolinikku. Umbusalduse läbiminekuks oleks vaja olnud 40 häält.

Tagasi üles