Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

MAHAVISATUD RAHA Omavalitsustele tehtud uus ja kallis veebikeskkond seisab jõude (7)

Copy
Eesti Linnade ja Valdade Liidu infokommunikatsioonitehnoloogia nõunik Katrin Rajamäe-Soosaar ja asedirektor Rait Pihelgas on nõutud. Nii liidu rahaga kui ka eurorahaga tehti mõne aja eest valmis uus veebikeskkond kohalike omavalitsuste kodulehtede jaoks, aga ettenähtud korras ei saa seda bürokraatia tõttu kasutusele võtta.
Eesti Linnade ja Valdade Liidu infokommunikatsioonitehnoloogia nõunik Katrin Rajamäe-Soosaar ja asedirektor Rait Pihelgas on nõutud. Nii liidu rahaga kui ka eurorahaga tehti mõne aja eest valmis uus veebikeskkond kohalike omavalitsuste kodulehtede jaoks, aga ettenähtud korras ei saa seda bürokraatia tõttu kasutusele võtta. Foto: Margus Ansu

Ligi 200 000 eurot maksma läinud kohalike omavalitsuste (KOV) kodulehtede veebikeskkond on jäänud bürokraatia hammasrataste vahele, mistõttu seda pole võimalik kasutada.

Enamik Eesti omavalitsusi kasutab kodulehe tarbeks ühte ja sama põhja. Ajale jalgu jäänud ja turvariskidega maadlevale platvormile hakati nelja aasta eest otsima alternatiivi ja esialgu näis kõik sujuvat.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu (ELVL) infokommunikatsioonitehnoloogia nõunik Katrin Rajamäe-Soosaar ütles, et tarkvaraarendusele saadi toetust ka Euroopa Liidult. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium seadis tingimuseks valitsusportaali 2.0 platvormi taaskasutamise ja see polnud halb variant – nimelt kasutavad riigikantselei arendust mitmed riigiametid ja ministeeriumid.

«Valitsusportaal sobib kenasti omavalitsuste veebiplatvormi aluseks, sest paljud funktsioonid kattuvad ja arendamist vajasid vaid uus kujundus ning mõned komponendid,» selgitas Rajamäe-Soosaar. Positiivne oli seegi, et kuna uut platvormi polnud vaja nullist üles ehitada, aitas see kulusid kokku hoida.

Tagasi üles