Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kultuuriministri sõnul ei lahenda Narva muuseumi põhikirja muutmine olukorda

Copy
Kultuuriminister Heidy Purga ootab, et Narva linn kutsuks Narva muuseumi nõukogust tagasi sinna sobimatu käitumisega inimesed.
Kultuuriminister Heidy Purga ootab, et Narva linn kutsuks Narva muuseumi nõukogust tagasi sinna sobimatu käitumisega inimesed. Foto: Madis Veltman

Kultuuriminister Heidy Purga (RE) sõnul pole Narva muuseumi töö häiritud mitte põhikirja tõttu, vaid vähemalt kahe nõukogu liikme rahulolematusest muuseumi võetud suunaga olla Narvas iseseisva Eesti riigi väärtuse kandja, ning Purga tahab, et Narva linn nad tagasi kutsuks.

Kultuuriministeeriumi hinnangul ei ole Narva muuseumi nõukogu töö häiritud põhikirjast tuleneva õiguse tõttu lahendada hääletamisel patiseise nõukogu esimehe otsustava häälega, vaid seepärast, et linna esindajad nõukogus ei täida vajaliku hoolsusega oma põhikirjajärgseid ülesandeid.

«Eesti kultuuriministrina ei saa ma aktsepteerida suhtumist, et kui muuseumi sisuline tegevus ei meeldi, nõutakse põhikirjajärgset nõukogu hääletamise protseduuri muutust. Kordan oma kevadel tehtud ettepanekut, et linn kutsuks tagasi Eesti mäluasutuse nõukogusse sobimatu käitumisega inimesed. Põhikirja muudatus ilmnenud väärtuskonflikti ei lahenda,» kirjutas Purga vastuses Narva linnapeale Jaan Tootsile (KE).

Tagasi üles