Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Meremuuseum tutvustab näitusel kuulsaid mereretki

Copy
Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen
Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen Foto: Kermo Benrot

Eesti Meremuuseum kutsub 19. oktoobril Tallinnasse Lennusadamasse tutvuma uue näitusega «Kuulsad mereretked. Eurooplaste maailmapildi avardumine».

See erakordne väljapanek toob külastajateni unikaalsed ajaloolised esemed ja tutvustab Euroopa suurvõimude võidujooksu uute territooriumide avastamisel. Näitusega kaasneb ka kataloog, mis heidab läbi arvukate esemete pilgu nii Vaikse ookeani avastamisele kui ka maadeavastuste ajaloole laiemalt.

Näitusel on staareksponaatidena väljas mitmed haruldased ja väärtuslikud esemed, sealhulgas Napoleoni poolt tellitud laevamudel Prantsusmaalt, kuulsa meresõitja Krusensterni kronomeeter Hollandist ning George III aegne põrandagloobus Inglismaalt. Nende erakordsete esemete väärtused küündivad mitmetesse miljonitesse eurodesse, pakkudes ajaloohuvilistele haruldast võimalust tutvuda maailmaavastuste olulise pärandiga.

Külastajatel on võimalus kogeda ka laevameeskonna elu seiklusrikkamat poolt. Näitusel kõrgub imposantne laevamast, mida mööda saavad julgemad külastajad ronida Lennusadama angaaride kupli alla. Neile, kes otsivad veelgi rohkem adrenaliini, avaneb võimalus panna end proovile masti tipust vabahüppega!

Eesti Meremuuseumi juhi Urmas Dreseni sõnul soovivad nad näitusega anda põhjaliku ülevaate Euroopa meresõitjate avastusretkedest Vaiksele ookeanile, mis muutsid maailmapilti ja andsid hindamatuid teadmisi selle ääretu vetevälja saartest ning eri rahvaste kultuuridest.

Tagasi üles