Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

INTERVJUU Annely Akkermann: majanduses on udune seis, vahel tundub, et mingi mõõtmisviga (4)

Copy
Annely Akkermann arvab, et kuigi need otsused on valusad, võib kärpimiseks kaaluda koolide eeskujul mõne teatri täielikku sulgemist selle asemel, et kõiki veidi nüsida.
Annely Akkermann arvab, et kuigi need otsused on valusad, võib kärpimiseks kaaluda koolide eeskujul mõne teatri täielikku sulgemist selle asemel, et kõiki veidi nüsida. Foto: Madis Veltman

Riigikogu rahanduskomisjoni juht Annely Akkermann (RE) ütleb usutluses Postimehele, et uus riigieelarve ei pane eelarveauku täiesti kinni, aga keerab noka õiges suunas. Samas möönab, et 132 miljoni eurone kärbe on liiga väike.

Üks Akkermanni mulluseid valimislubadusi oli hinnatõusu pidurdamine, aga ta toob välja, et isegi neil aegadel, kui Eestis ükski maks tõusnud pole, on inflatsioon sellegipoolest olnud kolm või viis protsenti.

Toompea lossi ees lõppes kultuuritöötajate meeleavaldus (usutlus leidis aset üleeile tööpäeva lõpus – M. S.). Mis teie sõnum neile on? Et kärped tulevad ja...

Arvan, et nende teine pool on kasvanud rohkem kui kärped.

Mis teine pool on?

Kultuurkapital. Hasartmängumaksust läheb kultuurkapitali umbes pool ja tubaka- ning alkoholiaktsiisist 3,5 protsenti. See jagatakse ära kultuuriehituste ja sihtkapitalide vahel, kes sisulisteks tegevusteks toetuseid annavad. Kasv tuleb sellest, et oleme neid aktsiise mitu korda tõstnud.

Tagasi üles