Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Alarmsõidukite loetelu ootavad ees täiendused

Copy
Politseivärvides ja eraldusmärkidega sõidukid liiklejates segadust ei tekita, küll aga võivad seda külvata lisanduvad eravärvides autod.
Politseivärvides ja eraldusmärkidega sõidukid liiklejates segadust ei tekita, küll aga võivad seda külvata lisanduvad eravärvides autod. Foto: Eero Vabamägi

Valitsuses küpseb eelnõu, millega täiendatakse alarm- ja jälitussõidukite loetelu – sellesse lisanduvad kaitseministeeriumi ja keskkonnaameti sõidukid ning sama ameti maastikusõidukid.

Eelnõu seletuskirjas öeldakse, et kaitseministeeriumi masinatele antakse edaspidi õigus teha alarmsõite, kui teatud ajahetkel on sõjaväepolitsei võimalused piiratud, kuid vajatakse täiendavat ressurssi alarmsõidu tegemise võimalusega. Näiteks kui kõrgetasemelisi välisdelegatsioone tuleb visiidi käigus eskortida samal ajal eri suundadesse.

Keskkonnaameti sõidukite puhul tekib ametnikel tööülesannete käigus võimalus peatada ees liikuv sõiduk ka alarmsõiduki eriseadmete – valgustus- ja heliseadmete – abil ning kasutada kõiki meetodeid, mis on neile seadusega antud. Keskkonnaameti sõidukite lisamist alarmsõidukite hulka põhjendatakse praktilise vajadusega: sõiduki peatamise tarvidus võib tekkida metsateedel, maastikul, pinnaskatteta teedel või väiksematel kohalikel teedel, kus tavapäraselt puudub võimalus ees liikuvast sõidukist ohutult mööduda, peatuda ja anda siis peatumismärguanne. Samuti ei ole nimetatud kohtades võimalik sõidukit peatada, liikudes eesliikuva sõiduki kõrvale ning andes peatumismärguande.

Tagasi üles