Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

ÜLEVAADE Nädal vanglates tõi kaasa mõned kaklused ja märatsemise

Copy
Tartu vanglas pidid ametnikud kasutama füüsilist sundi, et kinnipeetavad oma kambritesse suunata.
Tartu vanglas pidid ametnikud kasutama füüsilist sundi, et kinnipeetavad oma kambritesse suunata. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädal vanglates tõi kaasa mõned kaklused ja märatsemise, selgub vanglateenistuse ülevaatest.

7. oktoobril toimus Tallinna vanglas kambrikaaslaste vahel olmeprobleemide tõttu rüselus.

Päev hiljem lõhkusid kaks Tartu vangla kinnipeetavat jalutusalal vangla inventari ja ei allunud ametnike korraldusele tegevus lõpetada. Ametnikud pidid kasutama füüsilist sundi, et kinnipeetavad oma kambritesse suunata.

Kolmapäeval viskas Tallinna vanglas kinnipeetav ametnikku veega.

Pühapäeval toimus Tallinna vanglas kahe kinnipeetava vahel kaklus, mille käigus tekitas üks kinnipeetav teisele vigastusi. Meditsiinipersonal vaatas kinnipeetava üle, ohtu elule ei olnud. Ründaja paigutati eraldi lukustatud kambrisse ning osakond on suletud kuni asjaolude täpse väljaselgitamiseni.

Samal päeval leidis Viru vanglas kinnipeetavate vahel aset sõnelus ja teineteise tõukamine, millesse valvur koheselt sekkus, et hoida ära konflikti eskaleerumine. Kinnipeetavad jäävad lukustatuna endi kambritesse.

  • 14. oktoobri seisuga on vanglates on kokku 1689 inimest, keda on 227 võrra vähem võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Nädalaga on vanglates kinnipeetavate arv suurenenud ühe võrra.
  • 1689 inimesest on süüdimõistetuid 1381 ja vahistatuid 308. Mehi on vanglates 1612, naisi 77, eluaegseid 31 ning alaealisi 3. Avavanglates kannab karistust 213 inimest.
  • Kriminaalhooldusel on 2812 inimest, kellest 64 on alaealised ja 398 vanuses 18-26 (k.a), üldkasulikule tööle määratuid on neist 741 inimest, elektroonilise järelevalve all on 5 inimest.
  • Vanglast kriminaalhooldusele liikus karistuse kandmise jätkamiseks 10 inimest.
Tagasi üles