Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Analüüs Riigikaitse­komisjonis kisub olukord keeruliseks (1)

Copy
Riigikaitsekomisjon pidas istungi ka sel teisipäeval. Pildil Anti Poolamets (vasakul) ja Kalev Stoicescu. 
Riigikaitsekomisjon pidas istungi ka sel teisipäeval. Pildil Anti Poolamets (vasakul) ja Kalev Stoicescu. Foto: Madis Veltman

Riigikogu riigikaitsekomisjonil oleks vaja kiiresti otsustada, mida teha komisjoni liikme Meelis Kiili (RE) ettepanekuga koostada üks raport kaitsevaldkonna kohta. Mõned nimetavad seda ka auditiks. Arutelu on kasvanud vaidluseks ja muutunud ebamugavaks.

Faktilisi asjaolusid üle korrates: raportit pole veel olemas. Pole isegi otsust, kas seda teha või mitte. On vaid ähmane arusaamine, et võiks uurida kaitseministeeriumi tegemisi.

Poliitiliselt on asi aga lappama läinud. Riigikaitsekomisjonis, kus jooned ei jookse koalitsiooni ja opositsiooni vahel, vaidlevad liikmed omavahel avalikult. Komisjoni esimees Kalev Stoicescu (Eesti 200) on sattunud poliitilise tule alla, millest tal oleks vaja pääseda, aga kuidas, ei tea. On tekkinud mulje, et komisjoni või vähemalt osa selle liikmete ning kaitseministeeriumi vahel on mingi probleem – tegelikult võib-olla pole, aga selline mulje on.

Olukord on hakanud häirima ka valitsust ning peaminister Kristen Michalit (RE), kes eelmisel nädalal esineski kriitilise sõnavõtuga riigikaitsekomisjoni suhtes.

Tagasi üles