Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Tallinna linnavalitsus lubab kõik liiklejad Pärnu maanteele ära mahutada (13)

Copy
Abilinnapea Kristjan Järvani sõnul tuleks Pärnu maantee viadukt ümber ehitada nii, et ka bussid saaksid trammidega samal sõidurajal sõita.
Abilinnapea Kristjan Järvani sõnul tuleks Pärnu maantee viadukt ümber ehitada nii, et ka bussid saaksid trammidega samal sõidurajal sõita. Foto: Konstantin Sednev

Postimehe eilne väide, et Tallinna kesklinnas Pärnu maanteel võetakse rattatee rajamiseks autodelt üks sõidurada ära, võis olla pisut ennatlik, aga samas ei ole keegi suutnud selgitada, kuidas kõik Pärnu maantee rattateede projekteerimisega plaanitav sinna ilma selleta ära mahuks.

Abilinnapea Pärtel-Peeter Pere (RE) sõnul hakkavad bussid ja trammid sõitma ühisel rajal ja ruumi jätkub kõigile. «Me pole mitte kuskil öelnud, et sõiduradu võetakse vähemaks. Projekteerijale tehakse ülesandeks kõik vajalik ära mahutada, nii et tulemuseks oleks parem linnaruum kõigile,» ütles Pere.

Meeldetuletuseks: linn valmistab ette Pärnu maantee rattateede projekteerimistingimusi, mis näevad ette Pärnu maantee lõigul Kiisa tänavast kuni Suur-Karja tänavani mõlemas sõidusuunas kahe meetri laiuse rattatee rajamist. Peale selle veel mugavad kõnniteed jalakäijatele, istumis- ja nõjatumiskohad, võimalusel täiendav haljastus ja veel muudki. Selle kõik peabki projekteerija ära mahutama.

Tagasi üles