Päevatoimetaja:
Marek Kuul

ETTEVAATUST Öösel on teedel suur libeduseoht

Copy
Nn must jää võib vale sõidukiiruse ja valede sõiduvõtete valikul põhjustada teelt väljasõidu. Pildil must jää Via Baltical.
Nn must jää võib vale sõidukiiruse ja valede sõiduvõtete valikul põhjustada teelt väljasõidu. Pildil must jää Via Baltical. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Keskkonnaagentuur hoiatab liiklejaid, et eeloleval ööl on teedel suur libeduseoht, kuna temperatuurid langevad sisemaal nii õhus kui ka teepindadel alla 0°C ja püsivad ka hommikul laialdaselt miinuspoolel.

Prognoosi kohaseslt taandub madalrõhulohk kolmapäeva öösel Eesti kohalt ida- kagu suunas ja selle järel tugevneb lääne poolt kõrgrõhkkonna mõju.

Öösel on enamasti selge või vähese pilvisusega sajuta ilm, üksnes öö hakul on Ida-Eestis pilvisem ning sajab hoovihma. Mõnes kohas tekib udu. Puhub valdavalt loodetuul 2-8, enne keskööd rannikul 5-11, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on -2..+3, rannikul kuni 9°C.

Kolmapäeva päeval liigub kõrgrõhuala keskmega Leedu kohale ja selle põhjaservas tuleb meil selge või vähese, kohati vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3-9, põhjarannikul lääne- ja edelatuul 5-11, pärastlõunal puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 8..12°C.

Märksõnad

Tagasi üles