Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

President kuulutas välja erihoolekandeteenuseid puudutava seaduse

Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Madis Veltman

President Alar Karis andis täna heakskiidu sotsiaalhoolekande seaduse ja teiste seaduste muutmise seadusele, millega jätkatakse hooldusreformi elluviimist ja omastehooldajate koormuse vähendamist. Muudatused puudutavad erihoolekandeteenuseid ja elukoha aadressi muutmist.

Seadusega luuakse päeva- ja nädalahoiuteenus intellektipuudega inimestele, kes vajavad väga palju tuge, kuid kel on võimalik elada osa ajast koos lähedastega oma kodus. Päeva- ja nädalahoiuteenust saab uus sihtrühm edaspidi kasutada kuni 23 ööpäeva kuus.

Inimestele, kes vajavad toetust kuus vähem kui kümme päeva, leitakse sobiv lahendus kohaliku omavalitsuse või teiste erihoolekandeteenuste hulgast.

Elukoha registreerimisel luuakse erisus neile, kes viibivad pidevalt sotsiaalteenust osutavas hoolekandeasutuses ja kelle registreeritud elukohaks on jäänud erihoolekandeasutuste reorganiseerimise käigus suletud erihooldekodu, selle asukoha omavalitsus või kel puudub erihooldekodu sulgemise järel rahvastikuregistris kehtiv elukoha aadress. Nende elukoha saab omavalitsus registreerida omavalitsuse või linnajao täpsusega.

Seadus jõustub 2025. aasta 1. jaanuaril.

Tagasi üles