Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Haridusvaldkonna kärped viivad ka kontoripinna ja ametiauto

Keeleameti juhi Ilmar Tomuski sõnul oli tore, et amet sai haridustöötajate keeleõpet toetada, kuid see ei olnud nende põhitegevus.
Keeleameti juhi Ilmar Tomuski sõnul oli tore, et amet sai haridustöötajate keeleõpet toetada, kuid see ei olnud nende põhitegevus. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadus­ministeeriumi (HTM) valitsemisala tegevuskulud ja toetused on tuleval aastal 36,4 miljoni euro võrra senisest väiksemad, sealjuures langeb 15 miljonit sellest kärpest üldhariduse, noorte- ja keelevaldkonna arvele.

Üldharidusega seotud tegevuste kärbe moodustab 2025. aastal valitsuse kokkuhoiuotsuste tõttu kokku 2,6 miljonit eurot. Siia alla käivad riigi üldhariduskoolide majandamiskulud, toetused vanglaõppele ja munitsipaalkoolidele, aga kärbe tabab ka kodulähedasi algkoole, sest seni toetust saanud koolide õpilaste arv näitab jätkuvat kahanemist.

Õppekava ja -vara arendamise ja õpikeskkonna kujundamise pealt hoitakse kokku kaks miljonit eurot, muu hulgas hõlmab see ministeeriumi ning haridus- ja noorteameti (harno) majandamis- ja personalikulusid.

Tagasi üles