Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Kas kohalik omavalitsus tohib teada teie kontaktandmeid? (1)

Vanurite eneseabi- ja nõustamisühingu eestvedaja Heino Hankewitz rääkis, et erinevalt varasemast omavalitsus teda sel aastal ei õnnitlenud, olgugi et tal oli ümmargune sünnipäev.
Vanurite eneseabi- ja nõustamisühingu eestvedaja Heino Hankewitz rääkis, et erinevalt varasemast omavalitsus teda sel aastal ei õnnitlenud, olgugi et tal oli ümmargune sünnipäev. Foto: Sander Ilvest

Kui teid pole kutsutud eakate jõulupeole, kuldpulmaliste vastuvõtule või kaasatud kodupaiga arvamusküsitlustesse, ei pruugi süü olla omavalitsusel.

Vanurite eneseabi- ja nõustamisühingu eestvedaja Heino Hankewitz (70) käis sel suvel vahval reisil. Tallinna kesklinna valitsus korraldas eakatele sõidu Obinitsa ja kuulutas seda Kesklinna ajalehes. «Kui sain 65-aastaseks, saatis linnaosavalitsus kutse sünnipäevapeole,» meenutas ta. Kontsert oli tore, toit maitsev ja rahvast palju. «Tähistasin jaanuaris 70. sünnipäeva, aga siis ma ei saanud kutset peole,» lausus Hankewitz.

Praeguste seaduste järgi ei saa omavalitsused rahvastikuregistrist teie kontaktandmeid kätte, kuid valitsuse lauale jõuab kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse (KOKS) eelnõu, millega isikuandmete väljastamist ja käsitlemist parandatakse.

Tartu linnavalitsus on mitmel puhul pöördunud linlaste andmete saamiseks rahvastikuregistri poole. Asjata!

Tagasi üles