Päevatoimetaja:
Andres Einmann
(+372) 507 3066

Ryder: Ramsteini kohtumiste vahel jätkub pidev töö Ukraina toetuseks

Copy
Patrick Ryder Pentagoni pressikonverentsil.
Patrick Ryder Pentagoni pressikonverentsil. Foto: Anna Moneymaker / Scanpix

Ramsteini formaadina tuntud Ukraina kaitsekontaktgrupi kohtumiste vahelistel perioodidel jätkub intensiivne töö vajalike relvade Ukrainasse tarnimise koordineerimisel, kinnitas neljapäeval USA kaitseministeeriumi kõneisik kindral Patrick Ryder, kelle sõnu vahendas meediakanal Ukrinform.

«Kohtumiste vahel toimub palju tõsist tööd, et tuvastada, arendada ja pakkuda ukrainlastele võimekusi nii lähi- ja ka pikaajalises perspektiivis,» seletas Pentagoni eestkõneleja.

«Veelgi enam. Ameerika poolelt tehakse märkimisväärseid jõupingutusi erinevatel tasanditel – alates töörühmadest kuni kaitseministriteni välja. See hõlmab telefoniläbirääkimisi ja regulaarselt peetavaid kahepoolseid kohtumisi,» jätkas Ryder.

Kindral Ryder tõi välja ka Ukraina julgeolekuabirühma töö, mis tegutseb Saksamaal koos rahvusvaheliste partneritega, et aidata kaasa sõjaliste võimekuste hankimisele ja kohaletoimetamisele Ukrainasse.

«Seega on Ramsteini formaat küll uskumatult oluline kohtumine, mis aitab sünkroonida ja tagada, et me jagame teavet ja pakume Ukrainale koordineeritud ja tõhusal viisil toetust. Kuid see pole sugugi ainus mehhanism, mille abil me Ukrainat toetame,» ütles Ryder vastates ajakirjanike küsimustele kohtumise edasilükkamise kohta.

Järgmise koosoleku kuupäev ja koht on veel täpsustamisel.

Nagu Ukrinform varem teatas, siis plaanisid Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz ja Keir Starmer kohtuda 12. oktoobril Berliinis, mille järel pidid suunduma Ramsteinis asuvasse USA õhuväebaasi Ukraina kaitsekontaktrühma kohtumisele. Teisipäeval teatati aga, et Biden lükkas edasi oma visiidi Saksamaale USA lõunaosa poole liikuva orkaani Milton pärast.

Floridas kolmapäeval randunud orkaanis Milton on viimastel andmetel surma saanud vähemalt kümme inimest.

Tagasi üles