Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Üks kohaliku omavalitsuse korruptsiooniauk kavatsetakse sulgeda (2)

Copy
Narva ekslinnapea Katri Raik väidab, et jäi ametist ilma just seetõttu, et astus kannale linnavolikogusse kuulunud koolijuhtidele, kes korraldasid võimupöörde. Endine meer omaenda toetusmiitingul 2023. aasta septembris. 
Narva ekslinnapea Katri Raik väidab, et jäi ametist ilma just seetõttu, et astus kannale linnavolikogusse kuulunud koolijuhtidele, kes korraldasid võimupöörde. Endine meer omaenda toetusmiitingul 2023. aasta septembris. Foto: Diana Harlamova

Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse (KOKS) muutmise vajadusest on räägitud aastaid ning nüüd liigub muudatusepakett valitsusse. Tähelepanu äratab eelnõus punkt, et omavalitsuse hallatava asutuse, näiteks kohaliku kooli juht ei saa samal ajal kuuluda valla või linna volikogusse.

Aasta tagasi Narva linnapea kohalt maha võetud Kat­ri Raik (SDE) rääkis Postimehele, kuidas ta püüdis kooli- ja lasteaiavõrku korrastada. See ei ole üheski omavalitsuses populaarne tegevus. Narvas langesid kokku õpilaste arvu vähenemine ja eestikeelsele õppele üleminek, mis nõudis linnavalitsuselt eriti otsustavat tegutsemist. Linnapea tegevuse tõttu jäid koolijuhi kohast ilma mitmed volikogu liikmed, sealhulgas ka praegune volikogu esimees Irina Janovitš (KE).

Tagasi üles