Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Rahvusooperi juurdeehitise pärandimõju hinnang: tehtagu vähem või tehtagu mujale (13)

Copy
Tallinna linnaplaneerimise ameti poolt välja pakutud lahendus, mille mõju oleks väiksem kui rahvusooperi soovitud variandil. 
Tallinna linnaplaneerimise ameti poolt välja pakutud lahendus, mille mõju oleks väiksem kui rahvusooperi soovitud variandil. Foto: Tallinna Linnaplaneerimise Amet

Muinsuskaitseamet saatis huvigruppidele tutvumiseks ja täiendamiseks rahvusooper Estoniale kavandatava juurdeehitise pärandimõjude hinnangu, mis kinnitab erialainimeste juba varem välja öeldud arvamust: tehtagu väiksem juurdeehitis või ehitatagu uus hoone kuskile mujale.

Uuringu koostamist vedas arhitektuuriajaloolane Triin Ojari, kelle sõnul oli pärandimõju hinnangut lisaks kõikidele juba varem koostatud ekspertarvamustele vaja selle tõttu, et Tallinna vanalinn kuulub UNESCO maailmapärandi nimekirja.

«Kõikidele maailmapärandi nimekirja kuuluvatele paikadele, mida ohustab võimalik tegevus selle pärandi tunnuste kahjustumise näol, tuleb tellida pärandimõju hinnang. Et mida ja kui palju need tegevused võivad mõjutada. Ja tänavu kevadel muinsuskaitseamet sellise dokumendi telliski,» rääkis Ojari Vikerraadio saates «Uudis+».

Tagasi üles