Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Relvad kriitikatule all: politsei arvates teeb siseministeerium neile liiga

Copy
PPA eriettevalmistuse ja taktikalise varustuse grupi juht Jaak Kiviste demonstreerib relva ohutuse kontrolli ja hooldust.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
PPA eriettevalmistuse ja taktikalise varustuse grupi juht Jaak Kiviste demonstreerib relva ohutuse kontrolli ja hooldust. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Siseministeerium võttis oma värske auditiga harukordselt teravate küüniste vahele politsei- ja piirivalveameti (PPA) relvastuse haldamise korra ja tavad. PPA järeldus on, et kuigi auditis on ka põhjendatud kriitikat, on seal nii mõnigi etteheide tõene pelgalt formaalselt, mitte sisuliselt.

Politsei- ja piirivalveameti töökorraldus teenistusrelvade käitlemisel vajab oluliselt parandamist, järeldasid siseministeeriumi audiitorid. Ka ministeeriumi juhtaudiitor Tarmo Olgo võttis Postimehele kokku, et puudusi oli pea igas nende jälgitud protsessi osas. Auditi aruande avalik osa on tõepoolest mahukas (63 lehekülge), infotihe, värvikas ja pealiskaudsel pilgul isegi ehmatav.

PPA vastustest kriitikalaviinile kostab ennekõike vastu mõistmatust. «Me teame, kus relvad on ja me teame, kelle käes nad on. Me teame, et nad on hoitud ja kontrollime iga aasta need relvad üle,» ütles PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juht Mait Siigur Postimehele.

Tagasi üles