Sakus elab mees, keda veel maikuus arvati peagi surevat. Pärast kolme pikka kuud haiglas on ta aga peaaegu täie tervise juures tagasi, ehkki esialgu veel ilma poole koljuta.

Kevadel oli toona 45-aastane Marek Kirisma gripitaoliste sümptomitega mitu nädalat rivist väljas. Mitmesuguste rohtude abi sai ta end siiski nii palju turgutatud, et pärast kaht nädalat tundis end paremini ja naasis tööle.

12. mail olid tugev peavalu ja nohu tagasi. «Palavik jälle tõusis, oksendasin. Kuidagi ei saanud oldud ja kutsusime kiirabi,» räägib Marek. Tol hetkel ja selle jutu põhjal, mis mehel kiirabile rääkida oli, ei nähtud vajadust teda haiglasse viia.

Järgmise päeva hommikuks võttis aga Mareki seisund uue pöörde. Ta oksendas taas, läks väga higiseks, üks suunurk kiskus allapoole ja vasak kehapool hakkas justkui alla andma: näiteks kukkus käest kohvitass ja liikumine oli raskendatud. Ka sõnad ei tahtnud enam suust välja tulla. Mareki kehvast seisust oli teadlik ka tema poja ja tütre ema, kes tuli kohale ja olukorda nähes kutsus talle uuesti kiirabi.