Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

FOTOD Harjumaal hukkus 11-aastane bussi alla libisenud koolipoiss

Copy

Kolmapäeva pärastlõunal juhtus Harjumaal liiklusõnnetus, milles hukkus 11-aastane koolipoiss.

Politsei sai kell 13.38 teate raskest liiklusõnnetusest Jõelähtme vallas Kaberneeme külas Riigimetsa Majandamise Keskuse lõkkeplatsi lähedal.

Esialgsetel andmetel olid kooliõpilased väljasõidul loodusesse ning neile oli tulnud järele buss, mis pidi lapsed tagasi kooli viima. Seni teadaolevalt jooksis 11-aastane poiss bussi poole, kuid paraku libises ja kukkus sõiduki alla. Seda aga ei märganud bussijuht, kes hakkas bussiga liikuma, mistõttu sai poiss tugevalt kannatada.

Bussi juhtinud 50-aastane mees oli kaine ja tal on vastava kategooria juhtimisõigus.

Ida-Harju välijuht Vjatšeslav Šatalov rääkis, et laps sai õnnetuses raskelt viga. «Sündmuskohale saabunud patrullpolitseinikud alustasid elupäästva abi andmisega ning seejärel anti poiss meedikute hoole alla. Paraku ei õnnestunud meedikutel lapse elu päästa. Avaldan sügavat kaastunnet kõigile lähedastele,» sõnas Šatalov. Šatalov lisas, et bussi juhtinud 50-aastane mees oli kaine ja tal on vastava kategooria juhtimisõigus.

Kõik traagilise liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluses.

Õhtul käis Kaberneemes juhtunud õnnetuse arvatavas piirkonnas ka Postimees. Lõkkekoha ümbruses sõitsid ja peatusid küll mitmed autod, ent küünlaid hukkunu mälestuseks toodud ei olnud.

Metsa vahele viiv tee oli sõidetud auklikuks ning lõkkekoht oli täis nii oksi, männijuurikaid kui ka lehti, mis saju tõttu muutsid pinnase eriti libedaks. Muuhulgas andis keskkonnaagentuur kolmapäevaks ka tormihoiatuse, kuna oodata oli tugevat tuult ja vihma.

Kohalik: see oleks võinud juhtuda kellega iganes

Kaberneemes asuva kohaliku sõnul on juhtunu kõikide sealsete inimeste jaoks šokeeriv. «See oleks võinud juhtuda kellega iganes. Ma ütlen ausalt, et ma ei taha olla lapsevanem, ma ei taha olla bussijuht, ega need, kes bussis olid. Kuigi mul nendega otsest sidet ei ole, siis ma olen emotsionaalselt täiesti šokis,» ütles ta. 

«Ma ei tea sündmuse olukorda ja mitte midagi, aga tõenäoliselt on sal mitu asja koos ja mitmete halbade asjade kokkulangevus. Ma olen ise enda peas seda analüüsi teinud ja see on jube värk,» lausus kohalik.

Liiklussurmad 

5. oktoobri seisuga on sel aastal liikluses hukkunud juba 48 inimest, vigastatuid on sel aastal olnud 1653. Eelmisel aastal hukkus liikluses 59 inimest, mida on 18 protsenti enam kui 2022. aastal. Mitmel järjestikusel aastal on tõdetud, et liiklusstatistika näitajad ei liigu paremuse poole, vaid vastupidi. Näiteks mullu hukkus liikluses keskmiselt nädalas üks inimene, iga päev sai vigastada keskmiselt viis inimest.

Postimees avaldab siirast kaastunnet hukkunu lähedastele.

Copy
Tagasi üles