Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

ILM Lähipäevil tuleb kuni 17 kraadi sooja

Copy
Soe sügispäev.
Soe sügispäev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi kolmapäev toob kaasa tugeva saju, tuleb neljapäeval keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi kuni 17 kraadi sooja.

Keskkonnaagentuuri teatel eemaldub eeloleval ööpäeval Eesti kohalt põhjapoolne kõrgrõhuhari ja Läänemerelt laieneb üle Baltimaade sajuse madalrõhuala idaserv.

Kolmapäeva öösel lääne poolt alates pilvisus tiheneb. Kesköö paiku jõuab saartele vihmasadu, mis laieneb edasi mandrile. Ida- ja kagutuul tugevneb 3–9, rannikul puhanguti kuni 13, saartel ja Liivi lahe ümbruses 8–14, puhanguti kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 2–8, rannikul kuni 13 kraadi.

Kolmapäeva päeval on pilves ilm. Sajab vihma, kohati on sadu tugev. Ida-Eestis on ennelõuna veel sajuta. Puhub kagutuul 7–12, puhanguti kuni 16, saartel ja rannikul kuni 15, puhanguti kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on 7–14 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves, üksikute selgimistega ilm. Sajab vihma, pärast keskööd lääne poolt alates sadu järk-järgult lakkab, hommikul jõuab saartele uus sadu. Puhub kagu- ja lõunatuul, Lääne- Eestis ka edelatuul 7–14, puhanguti kuni 18, Virumaa rannikul 20 m/s. Pärast keskööd tuul saartelt alates kiiresti nõrgeneb, puhudes 2–8, rannikul puhanguti 11, Virumaal kuni 14 m/s. Sooja on 5–11, rannikul kuni 14 kraadi.

Neljapäeva päeval on pilves, pärastlõunal üksikute selgimistega ilm. Mõnel pool sajab vihma. Puhub kagu- ja lõunatuul 4–10, puhanguti kuni 14, saartel 7–12, puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 12–17 kraadi.

Tagasi üles