Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Arke Lihatööstus üllatab uute talviste Karni toodete ja KUFI-sarjaga

Copy
Foto: Arke Lihatööstus

Põlvamaal tegutsev Arke Lihatööstus tõi äsja turule uue KUFI- sarja ehk spetsiaalselt kuumaõhufritüüri jaoks arendatud sarja ning Karni värsked talvised maitsed. Ettevõtte turundusspetsialisti Laura Sudomoikina sõnul eelistavad Eesti inimesed aasta-aastalt aina enam magus-hapusid maitseid ja vähendatud soolasisaldusega lihatooteid.

Traditsiooniliselt muutuvad sügise saabudes suvised tooted talvisteks ehk šašlõkid, grill-lihad ja grillvorstid asenduvad verivorstide, verikäkkide, ahjupraadide ja praeviiludega. Arke Lihatööstus rõõmustab sel talvel oma kliente taas uute Karni toodetega: alates oktoobrist on kauplustes saadaval maitsev Ahjušašlõkk, ürdised Praelõigud heledas ürdimarinaadis, kooresed Sea välisfileelõigud kooremaitselises marinaadis, Sealiharibad rohelises ürdimarinaadis, kodune Ahjukael pipraseguga, Sinepiga toorvorstid, mahedad Cheddar juustuga toorvorstid, traditsiooniline Praetud peekoniga rõngasverivorst, peenikesed Verivorst Pikuke, Verikäkk odrakruupidega ja Ahjušašlõkivorstid.

”Eesti inimesed eelistavad kodumaist liha ning viimaste aastatega tarbitakse aina rohkem kana- ja veiseliha,” ütleb Sudomoikina. ”Meie maitse-eelistusse on lisandunud magus-hapu kaste, mis aina rohkematele Eesti inimestele meeltmööda. Terava eelistajate osakaal on küll väikesem, aga on samas samuti järk-järgult suurenema hakanud. Lapsed muidugi eelistavad endiselt mahedat maitset ja suure lihasisaldusega tooteid, ent tervitatav on see, et üldiselt piiratakse aina soola tarbimist ja eelistatakse väiksema soolasisaldusega toite.”

Foto: Arke Lihatööstus

Uudistoodetena tuli Karnil välja spetsiaalne KUFI-sari, mis on mõeldud neile, kes soovivad oma toitu lihtsalt, kiirelt ja tervislikult valmistada. ”Kõik meie tooted, millel on KUFI-sarja märgis peal, on reaalselt ka kuumaõhufritüüris testitud,” sõnab turundusspetsialist. ”Uue küpsetusviisi jaoks uusi tooteid on vaja alati katsetada. Kuumaõhufritüüri sobivad imehästi näiteks meie toorvorstid ja ahjušašlõkid. ”

Karni kaubamärgi all tegutsev Arke Lihatööstus on 100% Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis on asutatud 1993. aastal. Ettevõtte eesmärk on toota kodumaisest toorainest liharikkaid ja kvaliteetseid tooteid, kus ei ole kasutatud kanalihamassi. ”Teeme lihatoote valmimiseks kõik vajaliku ära ise – alates loomade esmatöötlemisest kuni valmistoodete pakendamiseni. Tänu lühikesele transporditeekonnale on tooraine ja tooted alati värsked ning nii saame tagada ka võimalikult väikese süsiniku jalajälje,” räägib Sudomoikina.

Keskkonnasõbraliku ettevõttena investeerib Arke Lihatööstus pidevalt keskkonnasäästlikumatesse tehnoloogiatesse nagu päikeseelektrijaam, moderne jahutus, säästlik pakendamine ning efektiivsed tootmisliinid ja -seadmed. Uute tehnoloogiate kasutuselevõtt aitab täita keskkonnaeesmärke ja tõstavad tootmise tõhusust. Kuigi pakendeid ei saa täielikult vältida, saab neid paljude toodete puhul vähendada – Arke Lihatööstus on selleks minimeerinud plastkarpide kasutamist ja pakendab aina rohkem tooteid kilesse.

www.karni.ee

Copy
Tagasi üles