Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Tallinna mupo uus juht astub ametisse järgmisel nädalal

Copy
Tallinna munitsipaalpolitsei uus juht Elari Kasemets.
Tallinna munitsipaalpolitsei uus juht Elari Kasemets. Foto: Ellen Rudi

Linnavalitsus nimetas Tallinna munitsipaalpolitsei juhataja ametikohale Elari Kasemetsa, kes alustab tööd 16. oktoobril.

Mupo uue juhi põhipalgaks määrati 5390 eurot kuus ja ta peab läbima nelja kuu pikkuse katseaja, selgub linnavalitsuse korraldusest.

Tallinna korrakaitse eest vastutava abilinnapea Kaarel Oja (SDE) sõnul rääkis Elari Kasemetsa kasuks tema varasem töö ja kogemus politsei- ja piirivalveametis, mida tuleb nüüd rakendada munitsipaalpolitsei ameti arendamiseks. «Peame pöörama oma korrakaitseameti senisest palju enam näoga kodanike poole ning võtma suurema vastutuse igapäevase turvatunde loomisel pealinnas. Üks prioriteetidest on kindlasti liiklus, mille järelevalvesse saab MuPo senisest palju enam panustada. Teine oluline töölõik on lihtsamad varavastased kuriteod, mille puhul näeme kasvutrende ja seega ka vajadust reageerida,» selgitas Oja. «Selle kõige kõrval jääb munitsipaalpolitsei ameti fookusesse loomulikult ka valmistumine erinevateks kriisideks,» lisas Oja.

Elari Kasemets on omandanud kõrghariduse Sisekaitseakadeemias ning täiendanud ennast Singapuri tsiviilkaitse akadeemias ja NATO koolis Oberammergaus. Tal on laialdane kogemus avalikus sektoris ja siseturvalisuse valdkonnas, kus ta on töötanud erinevatel juhtivatel ametikohtadel politsei- ja piirivalveametis, sealhulgas liikluspolitsei juhina ning arendusjuhina, juhtides politsei innovatsioonitiimi. Lisaks on ta töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna juhatajana ning on praegu rahandusministeeriumi julgeolekunõunik. Kasemets on panustanud valdkonna arengusse ka erinevates nõukogudes ja komisjonides, sealhulgas Vabariigi Valitsuse kriisikomisjonis ja julgeolekukomisjoni küberjulgeoleku nõukogus.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhi ametikohale kandideeris 67 inimest, kellest valikukomisjon kutsus vestlusele neli. Valikukomisjoni kuulusid linnakantsler Kairi Vaher (komisjoni esimees), abilinnapea Kaarel Oja, linna personalidirektor Vilve Raik ja väliseksperdina Põhja päästekeskuse juht Marko Rüü.

Märksõnad

Tagasi üles