Päevatoimetaja:
Marek Kuul
(+372) 507 3066

Iisrael korraldas õhurünnakuid Liibanoni eri piirkondades

Copy
Kaader öisest Beirutist.
Kaader öisest Beirutist. Foto: WAEL HAMZEH/Scanpix

Iisrael sooritas esmaspäeva hilisõhtul kaks õhulööki Beiruti lõunapoolsetele eeslinnadele ning korraldas ühtlasi mitmeid õhurünnakuid Liibanoni lõunaosas ja rannikukülades, teatas Liibanoni riiklik uudisteagentuur NNA.

Iisrael pommitas pealinna lõunapiirkondi juba varem õhtul.

Iisraeli armee esitas enne seda Beiruti lõunapiirkondade elanikele üleskutse evakueeruda. Sõjaväe pressiesindaja Avichay Adraee kutsus sotsiaalmeedias Burj al-Barajneh' ja Hadath Beiruti elanikke üles liikuma vähemalt 500 meetri kaugusele.

«See on teie ja teie pereliikmete turvalisuse huvides,» toonitas kõneisik.

Iisraeli relvajõud olid ühtlasi hoiatanud, et laiendavad oma tegevust Liibanoni rannikul Al-Awali jõest lõuna pool. Pärast seda kiirustasid Saida linna kalurid oma aluseid jõe põhjaküljele viima.

Iraani toetatud äärmusrühmitus Hizbollah teatas samal ajal, et tulistas rakette Tel Avivi lähedal asuva Iisraeli sõjaväeluurebaasi pihta.

«Meie võitlejad tulistasid salve rakette sõjaväeluureüksuse Gliloti baasi pihta Tel Avivi äärelinnas,» seisis teadaandes.

Iisraeli relvajõud teatasid, et Liibanonist tulistati välja umbes viis raketti, millest osa püüdis kinni Iisraeli õhutõrje ja ülejäänud kukkusid lagedale alale.

Liibanoni ametlik uudisteagentuur NNA kirjutas varem, et Iisrael korraldas rea rünnakuid, millega võeti sihikule enam kui 30 väikelinna ja küla Tüürose rajoonis. Veelgi varem kirjutas NNA, et rida rünnakuid tabas muid paiku Lõuna-Liibanonis.

Liibanoni valitsus teatas ühtlasi, et vähem kui kahe nädala jooksul on Iisraeli sõjategevuse eskaleerimise eest mõjuka šiialiikumise Hizbollah' vastu põgenenud üle piiri Süüriasse enam kui 400 000 inimest.

Enam kui 300 000 neist, kes pagesid ajavahemikus 23. septembrist kuni läinud nädalavahetuse laupäevani, olid süürlased, kes naasid oma sõjast räsitud riiki. Samas üle 102 000 olid liibanonlased.

Tagasi üles