Päevatoimetaja:
Marek Kuul
(+372) 507 3066

Suurbritannia eraldas Ukrainale sõjavarustuse ostmiseks 4,5 miljardit

Copy
Ukraina suurtükiväelased Donetski oblastis.
Ukraina suurtükiväelased Donetski oblastis. Foto: GENYA SAVILOV/SCANPIX

Ühendkuningriik eraldas Ukrainale veel 3,5 miljardit naela ehk ligi 4,5 miljardit USA dollarit Suurbritannia tootjatelt moodsa sõjavarustuse ostmiseks, vahendas teisipäeval valitsuse pressiteenistuse informatsiooni meediakanal Ukrinform.

Briti valitsuse teadaandes märgitakse, et Ühendkuningriigi kaubandusmissioon, mis koosneb kaitseministeeriumi äri- ja kaubandusosakonna ning kaitsekaubanduse ühenduse ADS esindajatest, külastas Ukrainat, et pidada kohtumisi Ukraina valitsuse ja tööstuse esindajatega.

See on viimane samm Ühendkuningriigi kaitsetööstuse ja Ukraina vahelises kasvavas koostöös pärast juulis sõlmitud ulatuslikku lepingut.

«Ühendkuningriigi toetus Ukrainale on raudkindel. Oleme jätkuvalt sõjalise abi andmisel esirinnas, kuid meie toetus on palju laiem, kui lihtsalt varustuse pakkumine. Meie õitsev kaitsetööstussuhe sümboliseerib valitsuse ja erasektori vahelist koostööd tõhustamaks meie toetust,» ütles relvajõudude minister Luke Pollard.

Ühendkuningriigi kaitseministeerium sõlmis juba lepingud Thalesiga õhutõrjerakettide ja Sheffield Forgemastersiga suurtükkide tootmiseks, et valmistada tööstust ette edasisteks tellimusteks.

Tulevased tellimused on ettevalmistamisel ja neid rahastab Ukraina kasutades oma reserve ja Ühendkuningriigi 3,5 miljardi naela suurust ekspordifinantseeringut.

Tagasi üles