Päevatoimetaja:
Marek Kuul

FOTOD JA VIDEO Tallinna vanal juudi kalmistul mälestati Iisraelit mullu tabanud terrorirünnaku ohvreid

Copy

Eesti Juudi Kogukond ja Eesti Juudi Usukogudus korraldasid esmaspäeva õhtul Tallinna vanal juudi kalmistul mälestustseremoonia, et mälestada mullu 7. oktoobril terroriorganisatsiooni HAMAS poolt Iisraelile korraldatud rünnaku ohvreid.

«See traagiline sündmus nõudis paljude inimeste elud ja sünge aastapäev meenutab hingevalu ja kannatusi, mida iisraellased on pidanud viimase aasta jooksul läbi elama,» märgitakse Eesti Juudi Kogukonna pressiteates.

Ühtlasi rõhutatakse, et lisaks eri vanusest, rahvus- ja usurühmast iisraellastele nõudis 7. oktoobri terroriakt 71 riigi kodaniku, nende hulgas ühe Eesti kodaniku elu, kes mõrvati Nova muusikafestivalil.

Eesti Juudi Kogukonna nõukogu ja kogukonna esimees Alla Jakobson kutsus ühiskonda üles mitte unustama seda hirmuäratavat päeva: «Me peame mäletama seda tragöödiat kui meeldetuletust maailma habrasusest ja hinnast, mida süütud inimesed maksid. See ei ole ainult iisraellaste tragöödia, vaid inimkonna valu, mida me kõik jagame. 7. oktoobril koguneme Vanale juudi kalmistule, et austada hukkunute mälestust ja näidata oma solidaarsust Iisraeli riigi ja tema rahvaga.»

Üritusel osalesid ka välisminister Margus Tsahkna, riigikogu liikmed ja suursaadikud.

Tagasi üles