Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

«Argpükslik valitsemisstiil». Vabaerakonna juhatus kutsub peaminister Michalit tagasi astuma (4)

Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Vabaerakonna esimees Märt Meesak. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Vabaerakonna juhatus võttis vastu laupäeval avalduse, milles leiti, et peaminister Kristen Michal (RE) peaks tagasi astuma, kuna peaminister ja valitsus ei ole avalikkuse ootusi täitnud. 

«Riigieelarve on avalikustatud ja riigi kulu kasvavad 2025 aastal endiselt. Seda olukorras, kus valitsused on otsinud kulude kokkuhoiu ja kärpekohti juba üle aasta. Just äsja on lõppenud viimase kahe Reformierakonna juhitud valitsuse maksufestival. Riigikaitse maksu nimega on tõstetud pea kõiki makse alates käibe- ja tulumaksust kuni uute maksude kehtestamini automaksu ja ettevõtete kasumimaksu näol. Valitsused on otsinud eelarvesse lisaraha kõikjalt ja üle välja,» kirjutab Vabaerakond oma avalduses. 

«Ilmselgelt ei ole tänane peaminister ja valitsus avalikkuse ootusi täitnud. Seda just eelkõige kärbetes valitseva valitsuse saamatuse tõttu. Ilmseteks näideteks võib tuua kultuuritöötajad, kus ametnike palk selles valdkonnas taaskord tõuseb, kuid kultuuritöötajate oma on külmutatud,» nentis Vabaerakonna juhatus.

Tagasi üles