Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Kliimaminister Alender valiti Euroopa liberaalide ühenduse asepresidendiks (5)

Copy
Yoko Alender
Yoko Alender Foto: Tairo Lutter

Euroopa Demokraatide ja Liberaalide ühendus (ALDE) valis pühapäeval Portugalis toimunud parteikongressil erakonnale uue juhatuse ning asepresidendiks valiti Yoko Alender (RE). Ministrikohalt ta lahkuda ei plaani.

Pühapäeval valisid 476 liikmespartei juhti ja delegaati Portugalis toimunud ALDE parteikongressil ühenduse uueks presidendiks Svenja Hahni, kellele anti 458 häält. Asepresidentideks osutusid valituks Alender 389 häälega, Yevheniia Kravchuk 347 häälega, Lucia Plaváková 267 häälega, Jouni Ovaska 264 häälega, Sal Brinton 262 häälega ja Rik Daems 232 häälega. Juhatus valiti ametisse järgnevaks kaheks aastaks.

Alender avaldas erakonnakaaslastele tänu tugeva toetuse eest ning lubas asepresidendina seista Eestile ja Euroopale oluliste väärtuste eest. «Tugev ja ühtne Euroopa on meie kõigi huvides. Vabadus, Ukraina võit ning puhta ja konkurentsivõimelise majanduse kasv on teemad, mille nimel plaanin ALDE asepresidendina töötada,» rõhutas ta.

Lisaks kinnitas Alender, et jätkab Eesti Vabariigi kliimaministri ametis.

ALDE tegemistes on Alender varem löönud kaasa Euroopa valimiste manifesti koostamisel ning ta on ka üks eestvedajaid erakonna liberaalse maailmavaatega naiste võimestamisprogrammis «Alliance of Her».

Märksõnad

Tagasi üles