Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
(+372) 507 3066

Skandaalne ärimees sai kaela uue kriminaalasja

Copy
Marko Lastik
Marko Lastik Foto: Erakogu

Praegu EASi tüssamises süüdistatuna kohtu all olev skandaalne ärimees, kümneid miljoneid eurosid investorite raha tuulde lasknud idufirma Eurora Solutionsi asutaja Marko Lastik sai kaela järjekordse kriminaalasja, seekord Archimedese toetusraha väljapetmise kahtlusega.

Postimees kirjutas juba mullu jaanuaris, kuidas Lasti võttis sihikule Archimedese pakutud euromiljonid, mis olid mõeldud projektidele, kus rahastaja soovis pearollis näha riiklikke teadusasutusi. Selleks oli Lastikul vaja teadusasutust ja loomulikult usaldusväärset IT-firmat, kes oleks nõus etenduses kaasa lööma. Lastikul oli olemas «kodustatud» IT-firma Almic OÜ, kellega oldi EASi toetusrahadega trikitamisel juba kokkumängu harjutatud. Almicu ainus viga oli see, et firma ei andnud kuidagi avaliku teadusasutuse mõõtu välja.

Nii sattuski Lastiku teele peatöövõtjaks pahaaimamatuid lugupeetud teadusetegijaid koondav Tarkvara Tehnoloogia Arenduskeskus (STACC), kelle roll vastas igati Archimedese toetusmeetme kriteeriumidele. Teadusmehed võimalikku valemängu kahtlustada ei osanud, eeldades, et projekti usaldusväärsuse kontroll tuleb rahastaja poolt.

Tagasi üles