Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
(+372) 507 3066

Põhja-Korea kasutab Kimi sõnul rünnaku korral kõhklematult tuumarelvi

Copy
Kim Jong-un sõjaväebaasi külastamas.
Kim Jong-un sõjaväebaasi külastamas. Foto: KCNA/Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ähvardas, et väed kasutavad kõhklematult tuumarelvi, kui riigi territooriumi peaksid ründama Lõuna-Korea ja selle liitlane USA, vahendas reedel riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Kui vaenlane üritab kasutada relvajõude ja rikkuda Põhja-Korea suveräänsust, siis kasutab meie riik kõhklemata kõiki ründejõude, mis sel olemas on, mille hulgas tuumarelvi,» tsiteeris KCNA Kimi sõnu.

Kim võttis teemal sõna Pyongyangi lääneosas asuva erivägede väljaõppebaasi kontrollimisel.

Ilmselt oli Põhja-Korea liidri sõnade põhjuseks Lõuna-Koreas selle nädala alguses korraldatud sõjaväeparaad, kus president Yoon Suk-yeol ähvardas põhjanaabrit lõpuga, kui Pyongyang peaks tuumarelvi kasutama.

«Kui Põhja-Korea üritab kasutada tuumarelvi, siis seisab see silmitsi meie sõjaväe ja USA otsustava ning ülekaaluka vastusega,» lubas Yoon.

«Sellest päevast saab Põhja-Korea režiimi lõpp,» kinnitas riigipea, kui pöördus tuhandete üritusele kogunenud sõjaväelaste poole.

KCNA andmetel nimetas Kim vastuseks nendele ähvardustele Lõuna-Korea liidrit muu hulgas käpiknukuks ja ebanormaalseks meheks.

Tagasi üles