Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Bussi ja rongiga sõitjaid võib tabada valus hoop

Einika reisikaaslaseks on alati tema taks, kellega maal käies on pettumust valmistav avastada, et tuttavat bussiliini enam lihtsalt ei ole – tänu sellele võib sihtkohta Tartusse jõuda plaanitust pool päeva hiljem.
Einika reisikaaslaseks on alati tema taks, kellega maal käies on pettumust valmistav avastada, et tuttavat bussiliini enam lihtsalt ei ole – tänu sellele võib sihtkohta Tartusse jõuda plaanitust pool päeva hiljem. Foto: Margus Ansu

Järgmistel aastatel ühistranspordi eelarvet küll ei vähendata, aga selle dotatsiooni tabab kärpekirves kuue miljoni euro ulatuses.

Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman (SDE) nentis, et ühistransport on olnud aastaid alarahastatud ning riigieelarve strateegias ette nähtud summa ei kata vajadust.

«Riigieelarve baasrahastus on olnud külmutatud, kulud aga kasvanud,» lausus minister. «Igal aastal on leitud täiendav lahendus, enamasti riigieelarve reservist. Nii mullu kui ka tänavu eraldati täiendavalt 18,2 miljonit eurot. Seejuures on kokkulepe, et peame korraldama ühistranspordi ümber, leidma efektiivsusevõimalusi ning vaatame üle omatulud.»

Ministri sõnul on praeguse segaduse taga tõsiasi, et kärpeplaani tehes võeti aluseks tegevustoetused, aga sinna alla lähevad ka ühistranspordi dotatsioonid.

Tagasi üles