10.00-10.10 Avasõnad, Jane Mättik (Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi esinaine)
10.10-10.45 Hetkeolukord lihaveisesektoris ja väljavaade edaspidiseks, Madis Pärtel (Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi biomajanduse asekantsler)
10.45-11.30 Lihaveisekasvatuse võimalused uues Euroopa Liidu kontekstis, Lennart Nilsson (Copa Cogeca president)
11.30-12.00 Veised, karjatamine ja looduslikud ökosüsteemid: seosed evolutsioonist poliitikateni, Aveliina Helm (Kliimaministeeriumi kliimaministri teadusnõunik)
12.15-12.45 Õiglane üleminek Euroopa Liidu põllumajanduslike toidusüsteemide kestliku tuleviku tagamiseks, Kerli Ats (Euroopa Majandus- ja Sotsiaalkomitee)
12.45-13.15 Aretuse kasulikkus ja selle suunad lihaveisekasvatuses, Tanel-Taavi Bulitko (Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees)
13.15-13.50 Lihaveisesektori majanduslikust olukorrast, Ants-Hannes Viira (Maaelu Teadmuskeskuse põllumajandusuuringute osakonna juhataja)
14.20-15.00 Talust taldrikule- meie tee suurema iseseisvuse ja tõu parandamise poole, Daniela Wintereder (BOA farm)
15.00-15.20 Kvaliteetne rohumaaveiseliha- tulevik?, Marko Hiiemäe (Linnamäe Lihatööstus tegevjuht)
15.20-15.40 Veiseliha kasutamine eile, täna ja homme- ehk kuidas edasi?, Priit Dreimann (Maag Food algtootmise ja loomade varumise direktor)
15.40-16.40 Paneeldiskussioon «Lihaveisekasvatus- Eesti põllumajandust mitmekesistav sektor», Marko Hiiemäe (Linnamäe Lihatööstus), Priit Dreimann (Maag Eesti), Joel Listak (Arke Lihatööstus), Madis Pärtel (REM), Kerli Ats (Euroopa Majandus- Ja Sotsiaalkomitee). Tanel- Taavi Bulitko (ETKÜ).
*korraldajal on õigus teha muudatusi seminari ajakavas
Üritus viiakse läbi «Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas» raames.
Vaata ülekannet originaalkeeles ilma tõlketa:
3. oktoobril toimus Liivimaa Lihaveis MTÜ korraldatud rohumaaveisekasvatuse hübriidkonverents. Konverentsil pandi rõhku karjatamise võimalustele - millistel viisidel karjatades saavutaksime suurima mõju nii loomadele kui ka karjamaale? Missugused on riskid ja millised raskused võivad sellise karjatamisviisiga kaasneda ning kuidas nendega hakkama saada?